Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın fiyat artışları nedeniyle büyük acı yaşadığını ve çare bulmak için çırpındığını kaleme aldı.

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, hayat pahalılığına ilişkin olarak "Cumhurbaşkanı Erdoğan milletin derdiyle dertlenen bir lider. Garip gureba babası." dedi.

Erdoğan'ın fiyat artışlarından dolayı büyük bir acı yaşadığını hissettiğini söyleyen Selvi, çare bulmak için de çırpındığını ifade etti. 

HAYAT PAHALILIĞI ŞİKÂYETLERİNE ERDOĞAN'IN YORUMLARI

Selvi'nin yazısının aksine Erdoğan yaptığı pek çok açıklamada ve girdiği ikili sohbetlerde hayat pahalılığı olmadığını düşünüyor. Bunun yanında Selvi'nin "garip gureba babası" olarak tanımladığı Erdoğan'ın, kendisinden yardım isteyen birçok yurttaşı daha önce duymazdan geldiği biliniyor.

Geçtiğimiz yıl yaşanan bir olayda, pandemiden dolayı evine ekmek götüremediğini söyleyen bir esnaf, Erdoğan'dan yardım istemişti. Konuyla ilgili görüntüler sosyal medyada paylaşılmıştı. Söz konusu görüntülerde bir kişinin “Pandemiden dolayı mağduriyetimiz var, minübüsçü esnafı sizden müjdeler bekliyor” sözleri duyuluyor, Erdoğan bu sözler üzerine “Ne müjdesi ben müjdeyi verdim zaten” karşılığı veriyor. Esnafın daha sonra “Evimize ekmek götüremiyoruz” demesine karşılık Erdoğan, “Bu biraz bana abartılı geldi be. Çok abartılı geldi bana” ifadelerini kullanıyor.

Erdoğan sözlerine; “Düştü’ ifadene, tamam, eyvallah, ama eve ekmek götüremiyoruz dediğin zaman…” şeklinde devam ediyor. Görüntülerin devamında Erdoğan, “Keyif çayı, bu çayı iç” diyerek otobüsün etrafındakilere çay paketleri dağıtıyor.

NE ABARTIYORSUN?

Birleşmiş Milletler 76'ncı Genel Kurulu'na katılmak üzere ABD'ye gitmek üzere yola çıkan Erdoğan, hareketi öncesi Atatürk Havalimanı'nda gündeme dair değerlendirmelerde bulunmuştu.

Fahiş fiyatlarla ilgili de konuşan Erdoğan, "Abartılacak bir sorun yok ki, ne abartıyorsun" ifadelerini kullanmıştı.

HER EVDE ARABA VAR

Geçtiğimiz yıl ekim ayında yapılan kabine toplantısının ardından Afrika ziyareti ve 10 büyükelçinin Osman Kavala çağrısına ilişkin konuşan Erdoğan, muhalefete 'ekonomik kriz' üzerinden yüklendi.

Erdoğan şöyle konuştu:

''Utanmadan aşı yok diyor. Böyle bir yalan olur mu? Kim bunu diyen CHP'li İP'lisi. Bunlarda edep haya yok. Bakıyorsunuz her evde araba var, kapıcısı da araba var. İkinci el araba yetişmiyor, bunları nasıl görmezlikten geliyorsun. Vatandaşı kandırabilirsiniz ama bizi kandıramazsınız.

VATANDAŞ YARDIM İSTEDİ, MÜZİĞİN SESİ AÇILDI

Giresun’da Dereli-Doğankent Afet Konutları, İşyerleri ve Altyapı Yatırımları Açılış Töreni'nde konuşan AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım isteyen bir vatandaş duymazdan gelindi. Erdoğan'ın yanına sahneye çıkan yurttaş, "KOAH hastasıyım" diyerek yardım talebinde bulundu. Bunun üzerine Selvi'nin "Garip guraba babası" dediği Erdoğan mikrofonu indirdi ve müziğin sesi açıldı.

YARDIM İSTEDİ, SESİ BASTIRILMAYA ÇALIŞILDI

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Eskişehir'de katıldığı açılış töreni sırasında bir vatandaş evinin yandığını ve kimsesinin olmadığını belirterek yardım istedi. Sesi duyarak duraksayan Erdoğan'ın tepki vermemesi ve törene devam etmesi dikkat çekti.

Vatandaşın yardım istediği anlarda alanda bulunan bazı AKP'lilerin Erdoğan için slogan atarak yardım talebini bastırmak istediği duyuldu. 

ERDOĞAN: TÜRKİYE EKONOMİDE TARİHİNİN EN GÜÇLÜ DÖNEMİNE GİRMEKTEDİR

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün gerçekleşen Engelli Memur Ataması töreninde açıklamalarda bulundu.

Erdoğan artan enflasyon, yüksek döviz kurları ve faiz hakkında konuştu.

Erdoğan, "Ülkemizin ayağına vurulan her pranga gibi faiz, enflasyon, döviz prangasını da parçalayıp atacağız. Artık faiz tartışması gündemden önemli ölçüde düştü. Enflasyonu yeniden tek haneli rakamlara indireceğiz" ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim