Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından daha önceden de istenen Van Gölü kıyısında kaçak devam eden Saray inşaatına Meclis tarafından onay gelmesi sosyal medyanın gündeminde yer aldı. Daha öncesinde konuyu birçok defa gündeme getiren TİP Genel Başkanı Erkan Baş, attığı tweet ile bir kez daha yaşananlara tepki gösterdi.

Van Gölü kıyısında kaçak olarak inşaatı devam eden Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na Meclis'ten onay gelince Erkan Baş bir kez daha çılgına döndü. Vatandaşın açlıktan ve yoksulluktan kendisini yaktığını belirten Baş, Suriye'de yaşanan yanlış dış politika sayesinde halen acınacak bir durumda olan yurdum insanına bakılmaksızın halen birilerinin kendi keyfince hareket ettiğini söyledi.

Meclis'te Büyük Tepki

Anayasa Mahkemesi'nin kararına rağmen kaçak inşaata sürekli kılıf arayan AKP'ye büyük tepki gösteren Baş, daha öncesinde birçok kez bu konuyu Meclis gündemine kadar taşımış ancak fazla destek bulamamıştı. Baş daha öncesinde de Ahlat Belediye Başkanı'nın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a bir güzellik yapılacağı sözlerini Meclis'e taşıyarak ortalığı katmış hatta arka planında da başka isimlerin olduğunu belirtmişti.

CHP Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca da Van Gölü kıyısında yapımı devam eden yazlık saraya ilişkin Meclis'te bazı açıklamalarda bulunarak AKP'lilerin tepkisini çekmişti.

Editör: TE Bilişim