Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, önceki gün partisinin Ankara’daki grup toplantısının ardından İstanbul’a giderek AK Parti İl Başkanlığı’nda kurmaylarıyla bir araya geldi. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul adayı Binali Yıldırım ve parti yönetiminden bazı isimlerin katıldığı toplantı 2 saat sürdü. Hürriyet'ten Gizem Karakış ve Erdinç Çelikkan'ın haberine göre, toplantıda 31 Mart seçimlerinden farklı olarak seçim çalışmalarını genel merkezin yürüteceği vurgulandı. Buna göre İstanbul’da Seçim Koordinasyon Merkezi’nin başkanı olarak görevlendirilen Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz’un yardımcısının İstanbul milletvekili Abdullah Güler olması kararı alındı.

Edinilen bilgiye göre Erdoğan, Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) verdiği kararın vatandaşlara iyi anlatılması gerektiğini vurguladı. Erdoğan, “ ve korumalarla vatandaş ile aranıza duvar örmeyin. 7-24 çalışacağız, gönüllere dokunacağız, birlikte hareket edin” dedi.

Öte yandan Erdoğan'ın, İstanbul’a giderken Meclis’ten çıkışı sırasında da danışmanlarına, “Havalimanına giderken arkamızda sayısız araç oluyor. Danışmanların her biri ayrı ayrı araçlara binerek kullanmasın. Herkes iki minibüste olsun” diyerek uyarıda bulunduğu aktarıldı.

Editör: TE Bilişim