Sonunda bu da oldu. Rusya'da yayın yapan devlet televizyonlarında Russia 1 kanalı, Rusya ziyaretine gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Putin kapısında bekletildiği görüntüleri kronometre ile yayınladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Rusya ziyaretinin hemen ardından ilginç görüntüler servis edilmeye başlandı. Rus devlet televizyonu olan Russia 1 kanalı Erdoğan ile birlikte yanındaki bakanların Putin tarafından bekletildiği anları yayınlayınca ortalık bir anda karıştı.

İdlib'de ateşkes için yapılan görüşmelerin hemen öncesinde Putin'in, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yanındaki bakanları 2 dakikadan fazla süre ile beklettiği Russia 1 kanalı tarafından yayımlandı. Ortaya çıkan görüntülerde Erdoğan'ın beklemekten yorularak bir yerde oturduğu anlar sosyal medyada büyük bir ses getirdi.

Erdoğan ve Bakanlar Salonda Bekletildiği iddia edildi

Kremlin özel muhabiri Pavel Zarubin görüşmedeki detayları aktarırken Erdoğan ile birlikte yanındaki bakanların salonun girişinde görüldükten hemen sonra Rus komutan Aleksandr Suvorov'un resmi altında beklediklerini ve bunların sadece birer tesadüften ibaret olduğunu ifade etti. Bu duvardaki resimlerin uzun zamandır burada asılı olduğuna değinen Zarubin, Ankara'daki bazı memurların da Türk-Rus savaşlarını hatırlatarak alay ettiklerine de değindi. 

Rus ve bazı basın organları bilerek servis ediyor

Sosyal medyada oldukça ses getiren videoyu Rus medyasını servis ettiği bu görüntülere Türkiye’de yayın yapan bazı haber siteleri resmen atladı. Daha çok ulusalcı basın diye tabir edilen haber siteleri CHP’ye yakınlıkları ile biliniyor.

CHP’ya yakın medya organlarının bu sözde bekletilme görüntülerinin altında ‘CHPnin Esed’le görüş’ baskısının sebep olduğu tahmin ediliyor.

Editör: TE Bilişim