Barış Yarkadaş, Korkusuz'daki bugünkü köşe yazısında MOTTO ve Bulgu Araştırma Şirketi Başkanı Semih Turan’ın açıkladığı son seçim anketi sonuçlarını paylaştı.

MOTTO ve Bulgu Araştırma Şirketi'nin gerçekleştirdiği ankete göre, bu pazar günü seçim olursa CHP 27.9, AKP 32.4, İYİ Parti 13.8, MHP 8.4, HDP 8.3, Deva 2.8, Gelecek 1.4 oy alıyor.

AKP VE MHP SEÇMENİ ERKEN SEÇİM İSTİYOR

Yazısında MOTTO ve Bulgu Araştırma Şirketi Başkanı Semih Turan’ın açıklamalarına yer veren Barış Yarkadaş, "KRT TV’de yayımlanan Şimdiki Zaman programı için 26 ilde 1808 denekle yapılan araştırmanın sonuçlarını kamuoyuyla paylaşmaya hazırlandıklarını belirten Semih Turan, “Bizim seçmenlerimiz genelde seçimlerin zamanında yapılmasını isterdi. Ancak bu kez MHP ve AKP seçmenlerinin bir kısmı da erken seçim istiyor” dedi. Araştırmaya göre, seçmenin 47.2’si “erken seçim’’, 46’sı ise “zamanında seçim’’ diyor. 6.8’i ise “Fikrim yok” demeyi tercih ediyor." yazdı.

İşte, Korkusuz gazetesi yazarı Barış Yarkadaş'ın dikkat çeken o yazısı:

Bu sorunun cevabını bugüne dek yaptığı tüm araştırmaların sonuçları, neredeyse kılı kılına çıkan MOTTO ve Bulgu Araştırma Şirketi’nin Başkanı Semih Turan’a sordum. Turan, “Türk seçmeni genelde erken seçime sıcak yaklaşmaz ancak bu kez tablo farklı” yanıtını verdi.

AKP VE MHP SEÇMENİ NE DÜŞÜNÜYOR?

KRT TV’de yayımlanan Şimdiki Zaman programı için 26 ilde 1808 denekle yapılan araştırmanın sonuçlarını kamuoyuyla paylaşmaya hazırlandıklarını belirten Semih Turan, “Bizim seçmenlerimiz genelde seçimlerin zamanında yapılmasını isterdi.

Ancak bu kez MHP ve AKP seçmenlerinin bir kısmı da erken seçim istiyor” dedi. Araştırmaya göre, seçmenin 47.2’si “erken seçim’’, 46’sı ise “zamanında seçim’’ diyor. 6.8’i ise “Fikrim yok” demeyi tercih ediyor.

TALEP KARŞILIK BULUYOR

Semih Turan ve ekibinin yaptığı araştırmaya göre, toplumda ‘’Erken seçim yapılsın” talebi yavaş yavaş ete kemiğe bürünüyor. Erken seçim isteyen seçmenlerin partilere göre dağılımı göz önüne alındığında, tablo daha net anlaşılıyor. Araştırmaya göre, CHP seçmeninin yüzde 82’si, AKP’lilerin yüzde 22’si, MHP’lilerin yüzde 31.7’si, HDP’lilerin yüzde 81.7’si, İYİ Partililerin ise yüzde 74’ü “Erken seçim yapılsın” diyor. Turan, “Erken seçimin bu kadar çok istendiği başka bir dönem olmamıştı” tespitini de kayda geçiriyor.

Ankete göre “Bu pazar seçim olsa…”

Semih Turan hocayı yakalamışken, partilerin son oy oranlarını öğrenmeden bırakmadım. Turan’ın araştırmasına göre, CHP’de istikrarlı bir yükseliş var. Araştırmanın sonuçları ise şöyle:

Bu pazar günü seçim olursa, ‘’kararsızlar dağıtıldığı’’nda CHP 27.9, AKP 32.4, İYİ Parti 13.8, MHP 8.4, HDP 8.3, Deva 2.8, Gelecek 1.4

Editör: TE Bilişim