Yeniçağ’ın haberine göre, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kovid-19'dan ölümü "enfeksiyan hastalığı-doğal ölüm" şeklinde ifade eden raporu paylaşan bir milletvekiline verdiği yanıt nedeniyle sosyal medyada eleştiri yağmuruna tutuldu. Koca, paylaşımın başına "Salgınla mücadele hepimizin görevi. Birbirimizle değil, salgınla mücadele edelim" diye yazınca vatandaşlar, bakana AKP'nin 100 bin yeni üye etkinliği karşısında neden suskun kaldığını sordu.

CHP ve İYİ Parti'nin, İstanbul, Ankara ve İzmir Tabip Odaları'nın Kovid-19 salgını nedeniyle paylaştığı bilgilerin gerçeği yansıtmadığı belirtilen Fahrettin Koca, son dönemde sosyal medyanın da tepkilerine neden olmaya başladı. Twitter'da "Ena İsfahan" isimli bir kişi, "Neden biz düğünlerimizi erteliyoruz da vekil bey ertelemiyor? Bize akıl vermeyin doktor. Bu gece mitinge gidenlerle pazartesi metrobüse bineceğim" derken "Nasuh Bektaş" isimli kişi ise şu ifadeleri kullandı: "Konser yasak, tiyatro yasak, düğün yasak, AKP etkinliği serbest. Virüs ile yapılan müzakere sonrası AKP etkinliklerine uğramıyor."

"Tolga Demirkol" da Bakan Koca'yı partisinin etkinliklerine suskun kalmakla suçladı. "Tolga Demirkol", "Ayasofya'nın tedbirsiz, mesafesiz açılması, Giresun'da miting yapılması, İstanbul'da önlemlerin bir partinin etkinliğinden dolayı ertelenmesi ve bunların hiç birine hiçbir şey dememeniz, samimi değilsiniz bakanım. Açıkladığınız verilere de kimse inanmıyor zaten" dedi.

Diğer tweet'lerde şu görüşler dile getirildi:

TCdoganay: Bu virüs AKP'nin etkinliklere,toplantılarına,mitinglerine hiç uğramıyor, gelenlere test yapılıyor anlaşılan. Bu dönemde bile, her konuda ayrıştırma yaptılar ne diyelim.

CoronaTurkey: Verdiğiniz rakamlarla saha örtüşmüyor, şeffaf bir şekilde tüm illerin günlük enfekte rakamlarına ulaşma hakkı vatandaşlık hakkıdır.

PeriKiz: Bakanım yemin ederim bittiniz tek başınıza. Sizi aslında çok iyi anlıyorum. Biliyorum bu kadar cana kastınız olamaz ama ne pahasına olursa olsun susmayın, vebaldir. Bakanım kendinizi de düşünün, değmez. Ne demek istediğimi çok iyi anladınız. Rabbim sizin de yardımcınız olsun."

Mahir Taşkin: Sayın Bakanım. Metrobüsler tıkabasa dolu herkes yan yana oturuyor sosyal mesafe 0. Buna bir çözüm yapın bir an önce. Özellikle metrobüs girişleri en azından ateş kontrolü yapılmalı.

Ayşe Balon: Sayın bakanım bu haftasonu alan sınavları sebebiyle bir sürü öğrenci aileleriyle birliktelik şehir değiştirdi. Üstelik bir sonraki YDS sınavı da öyle olacak. Bulaşma riski artıyor. Lütfen artık sınavlar her ilde yapılsın. Yazmaktan yorulduk."

Editör: TE Bilişim