Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığına Bağımsız Adayı Erhan Usta yaptığı yazılı basın açıklamasında "31 Mart Yerel Seçimlerinde Samsun'da tek bağımsız aday olmamıza rağmen oy pusulasında yapılan haksızlıklara ilişkin Yüksek Seçim Kuruluna (YSK'ya) yaptığımız itirazlar reddedilmiştir. Oy pusulasında bağımsız adaylar bölümü siyasi partilerden bir şeritle ayrılmasına rağmen ve Samsun’da tek bağımsız aday olmamıza rağmen bize yarım sütun ayrılmıştır. "

Usta açıklamasına şöyle devam etti "İlk itirazımız pusulaların basım aşamasında yapılmış fakat YSK tarafından ret edilmiştir. İkinci itirazımızsa, tek aday olduğumuz bağımsız aday bölümünde Erhan Usta yazısının altındaki boşluğa vurulan oyların geçerli sayılması yönünde olmuş, YSK ilgili genelgeyi işaret etmiş fakat açıklayıcı ve sağlıklı bir cevap vermemiştir. Konuyu Anayasa Mahkemesine taşıdık. Bu haksızlık karşısında yılmadık, var gücümüzle her gittiğimiz yerde vatandaşlarımızı bilgilendiriyoruz. Seçmene “Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığı Seçimi Oy Pusulasında, yani Beyaz Pusulada, en sonda, Erhan USTA ismini bulacaksınız ve mühürü Erhan USTA yazısının üstündeki yuvarlağa vuracaksınız.” diyoruz.

Fakat son günlerde görüyoruz ki, diğer başkan adayı Mustafa Demir ve ekibi tarafından YSK tarafından belirlenen oy pusulanın aksi bir pusula basılarak dağıtılmakta, bağımsız aday bölümü tam sütun gösterilmekte ve bağımsız aday için mühürün vurulacağı yer, seçmene yanlış anlatılmakta, seçmeni yanıltmaya yönelik davranışlar sergilenmekte, seçmeni aldatıcı bir seçim propagandası yürütülmektedir.

Bizim açığımızı bulamayanlar, ayak oyunlarıyla bizi yıldırmaya ve sendeletmeye çalışmaktadır.

Yine son günlerde, resmi sosyal medya hesaplarımızdan yaptığımız video ve metinleri, sponsorlu olarak paylaşan ve ilk bakışta Erhan Usta destekçisi gibi görünen, sponsorlarının kim olduğunun tahmini güç olmayan, beğeni sayfaları açılmakta ve paylaşımların altına troll hesaplardan kötü yorumlar yapılmaktadır. Bizi destekleyenlerin bu kötü niyetli beğeni sayfalarına girmeleri ve kötü yorumlara maruz kalmaları sağlanmakta ve algı operasyonları yapılmaktadır. Bu sayfaların bir çoğunda Samsun’da ikamet eden başta Trabzonlu hemşehrilerimiz olmak üzere diğer illerden Samsun’umuza gelen hemşehrilerimiz bize karşı kışkırtılmaktadır. Sanki biz onları Samsun’da istemiyormuşuz gibi bir algı oluşturulmaya çalışılmaktadır. Sevenlerimizden, gönüllülerimizden, siyasi görüşü ve nüfusa kayıtlı olduğu ili farketmeksizin tüm hemşehrilerimizden resmi sosyal medya hesaplarımız haricinde hiçbir beğeni sayfasına itibar etmemelerini istirham ediyoruz. Unutasınlar ki biz birlikte Samsun’uz…

Ayrıca, şu ana kadar araştırma şirketleri tarafından Samsun için anket yayınlanmıştı, fakat seçime 4-5 gün kala bir firma logosu ile asılsız ve mesnetsiz olduğu her halinden belli bir anket yayınlanmıştır. Değerli hemşehrilerim, bu kadar kutuplaşmanın ve ayrıştırmanın olduğu bir siyasi zeminde hiç bir anket gerçeği doğru ölçemez, hiçbir ankete itibar etmeyiniz. Bize güvenin, biz bu seçimi alacağız, bundan kimsenin şüphesi olmasın.

Yine son iki gündür, özellikle twitter’da yumurta hesaplardan, sözde bize destek için yazılmış kelimeler trend topic yapılmaya çalışılmakta, ismimizin bir takım fitne yuvalarıyla veya görselleriyle yan yana getirilmesi sağlanmaktadır. Sevenlerimizden, gönüllülerimizden ve tüm hemşehrilerimizden, seçime günler kala artması muhtemel olan bu algı operasyonlarına fırsat veremelerini, fitne ve iftiralara itibar etmemelerini istirham ederiz."

Editör: TE Bilişim