Eski Ülkü Ocakları genel başkanları Servet Avcı, Suat Başaran ve Harun Öztürk'ün MHP'den ihraç edilmişlerdi. MDK (Merkez Disiplin Kurulu) tarafından da onaylanan ihraç süreci sonuçlanmış oldu.
Suat Başaran ve Harun Öztürk'ün MHP'den ihraç edilme gerekçelerinin bir dilekçe olduğu ortaya çıktı. 

Dilekçe’de şu ifadelere yer verildi;

“Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanı ve hali hazırda partimizin Çankaya ilçe üyesi bulunan Suat Başaran'ın partimiz ve Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli ile ilgili olumsuz yorum ve eleştirilerinin partimiz tüzüğüne aykırı olduğu kanaatiyle hazırlanan şikâyet dilekçesidir. 

Bu dilekçenin verilme tarihinden yaklaşık bir ay önce Kocatepe semtinde bulunan “Tiryaki” isimli mekânda oturmakta iken; yan masaya Ülkü Ocakları Eski genel Başkanı Suat Başaran ve dört beş kişiden oluşan bir grup gelerek oturdular. 

Masaların birbirine yakın olması münasebeti ile konuşulanlar rahatlıkla duyuluyordu. 

Grup arasında yapılan konuşmalarda öncelikle halk hatır sorulduktan sonra konu siyaset ve siyasi gelişmelere geldi. 

Harun Öztürk rahatça duyabileceğimiz şekilde partimiz ve Genel Başkanımız hakkında olumsuz yorum ve eleştirilere başladı. 

Konuşma içerisinde "Devlet Bahçeli'nin amacı ne, ne yaptığını ne yapacağını bilmez oldu, geçmişte kendisine zürriyetsiz diyen, bunlar “Fatiha okumayı bilmez” diyen isimlerle şimdi siyasi ittifak yapıyor, sanki gözleri kör olmuş, parti içerisinde asla muhalefete izin vermiyor, kendinden başka kimsenin çıkmasına müsaade etmiyor, koltuğa bir oturdu bir daha bırakmadı. 23 sene geçti ne başarısızlıklar yaşadı hala orada oturuyor. 2015 yılında bizim de içinde olduğumuz partililer tarafından kongre istenmesine rağmen tüm delegenin ve partililerin iradesine karşı çıkarak kongre yaptırmamak için elinden geleni yaptı. Mahkemece kongre yapılmasına karar verildikten sonra tüzük değişikliği için yapılan kongreye ben de katıldım, çok güzel bir kongre gerçekleşti, ardından yapılan kongrenin iptali için dava açıldı, tedbir kararları verildi ve yargı içerisindeki AKP kanadından da destek alarak tüzük kurultayı iptal edildi. Ben de kurultaya katıldım iptali gerektirecek hiçbir husus yoktu" şeklinde beyanlarda bulunmuştur. 

Bu söylemlerin partimize ve Sayın Lideri Devlet Bahçeli'ye yönelik ciddi ithamlar olduğu kanaatiyle bu şikayet dilekçesini veriyorum.”
 

 MHP eski İstanbul Milletvekili ve Ülkü Ocakları eski Genel Başkanı Atila Kaya ise, konu ile ilgili Twitter hesabından manidar bir tepki gösterdi.

Kaya paylaşımında; "Köküne yabancılaşan dal, Döner, kusuru yaprakta arar!" demişti.

Editör: TE Bilişim