Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan, Anadolu Buluşmaları kapsamında geldiği Peygamber Şehri Şanlıurfa'da partisinin il başkanlığı binasında gazetecilerle bir araya geldi

Şanlıurfa'da Erbakan rüzgarı

Sözlerine Havalimanında kendisini karşılamaya gelen yüzlerce araçlık konvoya eşlik eden ve il başkanlığı önünde toplanan partililere teşekkürle başlayan Erbakan, gördükleri ilgi, heyecan ve coşkunun kendilerini Milli Görüş'ün 2. kırk yılı için motive ettiğini belirtti.

Erbakan şunları söyledi:

"Hz. İbrahim'in memleketi Şanlıurfa'da gördüğümüz heyecan, coşku bizi daha da çok umutlandırdı. Bunun için başta özveriyle çalışan İl başkanımız ve tüm teşkilat mensuplarımıza şükranlarımı sunuyorum. Türkiye'nin 4 bir yanında da büyük bir ilgi ve teveccühe mazhar oluyoruz."

Halkın gerçek gündemi ekonomi

Hem Şanlıurfa'da hem Türkiye'nin genelinde yaptığımız esnaf ziyareti ve vatandaş buluşmalarında halkın asıl gündeminin ekonomik sıkıntılar, geçim derdi ve alım gücünün düşük olması olduğunu görüyoruz. Bir defa çok ciddi bir işsizlik sorunu var. Bağımsız araştırmacıların kaydettiği gibi gerçek işsizlik rakamları yüzde 28, genç işsizlik ise yüzde 40'ı bulmuş durumda. İş bulabilen de 4 kişilik bir aile için açlık sınırının altındaki asgari ücret ile çalışıp geçinmeye çalışıyor. Bir kez daha hatırlatmak isterim ki Türkiye'de nüfusun yüzde 40'ı açlık sınırının altındaki asgari ücretle geçinmek zorunda, nüfusun yüzde 80'i de yoksulluk sınırının altında."

Esnafımız entübe olmuş durumda

Urfa'da yaptıkları esnaf ziyaretinde esnafın dertlerini dinlediklerini ve esnafın adeta entübe olduğunu belirten Erbakan, "Esnafımız büyük sıkıntıda, yaşam mücadelesi veriyor. Esnafımızın dağıtılan 500 lira ile 1000 lira ile ayakta durması mümkün değil. Esnafın kredi faizlerinin en az 1 sene ertelenmesi lazım. Kredilerin faizlerinin devlet tarafından karşılanması, doğrudan nakit desteğinin arttırılması lazım. Doğalgaz,su, elektrik ve SGK borçlarının en az 1 yıl ertelenmesi lazım. Ayrıca Restoran ve kafelerin de bir an önce tedbirler alınarak açılması lazım. Aralık 2020'de 3160 şirket kapanmış. Gerçek kişi ticari işletme kapanmaları 4471 olmuş."

Sorunları Milli Görüş çözer

yıl nüfusun yüzde 34'ü sosyal yardım aldığını hatırlatan Erbakan, " Tabii ki Pandeminin de etkisinden söz edebiliriz. Ama gelinen bu durumu sadece Pandemiye bağlayamayız. Bunun sebebi her zaman söylediğimiz gibi borç ve faiz ekonomisidir. İktidarın yanlış ekonomik politikaları sonucu gelinen durumda belediyelerin açıkladığı faaliyetleri yarıdan fazlası hayır ve hasenata ayrılmış. Böyle bir noktada yapılması gereken dar gelirli milyonların gelir seviyesini ve refah seviyesini arttırmaktır. Borçlanmadan zam yapmadan kaynak üretmek. Bunu nasıl yapacaksınız? Biz Yeniden Refah Partisi olarak daha henüz iktidara gelmemiş hatta daha henüz seçime bile girmemiş bir parti olarak önce millet anlayışıyla Milli Kaynak Paketi ortaya koyduk. Borçlanma ve faize dayalı sömürü sistemi yerine üretim istihdam ve ihracat ekonomisi, milli güçlü kalkınma, katma değerli ihracat, başta kamuda olmak üzere her türlü israfın ve ekonomik istismarın önlenmesi ile biz bunları aşabiliriz diyoruz."

'Erken seçim olma ihtimali yüksek'

Bir gazetecinin Erken seçim sorusuna cevap veren Erbakan, yaşanan ekonomik sorunların çözümü için Milli Görüş'ün iktidara gelmesi gerektiği ve bu borç ve faiz ekonomisine dur denmesi için bir erken seçimin kaçınılmaz olduğunu söyledi: "Ayrıca erken seçim kararı alınırsa Sayın Cumhurbaşkanı'nın 3. kez aday olma ihtimali doğacak. Bundan dolayı erken seçimin olacağını düşünüyoruz. Tabii zamanını kestiremiyoruz. 2023'den 6 ay önce de olsa erken seçim ihtimali yüksek. Bu gidişattan dolayı bir an önce erken seçim olsun diyoruz. Biz de zaten ülkemizin 4 bir yanında seçime yönelik çalışmalarımızı gayretli bir şekilde devam ediyoruz. 200 bine yakın sandığa 50 bin müşahit hazır. Köy ve mahalle temsilcilerimizin yarıya yakınını belirledik. Milletimiz için hayırlı olur. Sahada en çok teveccüh gören parti olduğumuzu da belirtmek isterim."

Editör: TE Bilişim