Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan partisinin Balgat'taki Genel Merkezinde gerçekleştirilen Aylık Olağan İl Başkanları toplantısı öncesi düzenlenen basın toplantısında gündemin önemli maddelerini değerlendirdi.

Türkiye'de geçim sıkıntısının arttığını söyleyen Erbakan, yaklaşık 6 milyon hanenin temel ihtiyaçlarını karşılayamadığını söyledi. Erbakan, "Gelir dağılımı adaletsizliğinin, kaynakların adil bir şekilde paylaşılamamasının ülkemizin çok önemli bir yarası olduğu gerçeği, son intihar vakalarıyla bir kez daha açıkça ortaya çıkmıştır." dedi.

TESK'e göre son 4 ayda 434 esnafımız borcundan dolayı intihar etti

Erbakan, esnafın çektiği sıkıntıları da dile getirerek, "TESK’in açıkladığı istatistiksel verilere göre 2021 yılının ilk dört ayında 434 esnafımızın intihar ettiği ortaya konulmuş. Bu rakamlara göre son 4 ayda ortalama 110 esnafımız borçlarından dolayı intihar etti. Sebep ne olursa olsun, hiçbir acı, hiçbir sorunun intihara gerekçe olamaz. Bir insanın kendi canına kıyması asla kabul edilemez, artan intihar vakaları ile ilgili değerlendirme yapılırken, ortaya çıkan bu acı tablonun sebeplerini doğru tahlil edilmeli ve milletimizin tek bir ferdinin dahi intihar etmesine, hayatını sonlandırmasına razı olamayız." ifadelerini kullandı.

Vatandaşa verilen destek zamlarla geri alındı

Pandemi sürecinde vatandaşa verilen desteğin yapılan zamlarla geri alındığını ifade eden Erbakan, "Hükümetin görevi, vatandaşın sağ cebine koyup sol cebinden çıkarmak değil, finansal kaynakları mali kaynağa dönüştürüp bunu millete aktarmak ve aynı zamanda eldeki imkanları, toplanan vergileri adil bir şekilde yerli yerinde kullanmaktır." dedi.

Sedat Peker iddiaları hakkında gereken yapılmalıdır, kamuoyu bunu bekliyor

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in iddialarına da değinen Erbakan bu iddiaların, kamuoyunun, iç ve dış basının yoğun ilgi göstermesi nedeniyle ve iddialarda söz konusu edilen kişilerin Türkiye'nin en üst düzey yetkilileri olması hasebiyle mutlaka araştırılması gerektiğini söyledi. Erbakan, " Bu konuda en muzdarip kesim AK Parti tabanıdır. Çünkü bütün bir AK Parti camiası töhmet altında kalıyor. Hükümet töhmet altında kalıyor. Bu noktada bunların üzerine gidilmesi, gerçeğin ortaya çıkarılması, suçu işlemiş biri varsa, kim olursa olsun hangi partiden olursa olsun, gerekli cezaya çarptırılması, eğer bu iddialar iftira ve yalansa herkesin içinin rahat etmesi ve bu suçlanan kişilerin aklanması gerekir. Bir hukuk devletinde, gelişmiş bir demokraside yapılması gereken budur. Maalesef Türkiye’de bu şekilde olmuyor. Mümkün olduğunca bunun üzeri örtülmeye çalışılıyor." şeklinde konuştu.

'Erbakan Hocamıza da bunlar yapıldı' savunmasını kabul etmiyoruz

'İddiaların muhatabı olan iktidarın Erbakan hocamıza sarılmalarını da tasvip etmiyoruz.' diyen Erbakan, "Özellikle iktidara yakın medyanın Erbakan'a da iftira atılmıştı söylemini kabul etmemiz mümkün değil. Erbakan Hocamıza atılan iftira ile bu durum aynı değil. Bir defa bu iftirayı yapan şahıs daha sonrasında iftira attım diye itirafta bulundu. Bir de dış güçlerin Erbakan hocamıza iftira atmaları doğal çünkü kendisi tüm siyasi hayatı boyunca dış güçlerin oyununu bozacak fiili adımlar attı. ABD Dış İşleri Bakanının açık tehdidine rağmen Kıbrıs Barış Harekatı emrini vermiş, İncirlik Üssünü kapatmış, İsrail ile gizli anlaşmalar yapan Mason Dışişleri bakanı Hayrettin Erkmen'i Milli Selamet Partisi olarak görevden almış, ABD ambargosuna karşın ASELSAN'ı kurup Milli savunma sanayinin temellerini atmış bir Erbakan Hoca'dan bahsediyoruz. 54. Hükümet döneminde 'ben Siyonizmin ambargosunu tanımıyorum diyerek İran ile 2,5 milyar dolarlık doğalgaz anlaşması yaptı. Çekiç gücü Anadolu'dan kovdu. Denk bütçe yaparak dış güçlerin haracını borç faizini kesti. D-8'i kurarak BOP projesini engelledi. Bunları yapan Erbakan Hocaya tabii ki dış güçler operasyon yapar iftira da atar. Ama AK Parti iktidarının 19 yıllık icraatlarına baktığınızda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da bizzat ifade ettiği gibi AB ne istedi de yapmadık dedi. 19 yılda 530 milyar dolar borç faizi ödemişsin yani onların haracını da vermişsin. Dolayısıyla sana Dış güçlere operasyon yaptıracak bir durum söz konusu değil. Erbakan Hocanın arkasına sığınmak, ona da bunlar yapılmıştı demek, dış güçler, faiz lobisi, Londra, üst akıl bunların arkasına sığınmak yerine çıkacaksınız ne iddia varsa kardeşim gelin Halep ordaysa arşın burada bunları ortaya koyalım deyip kimsenin gözünün yaşına bakılmadan gereğini yapacaksın. Kamuoyu gerçeklerin ortaya çıkmasını bekliyor. Biz de Yeniden Refah Partisi olarak bunu bekliyoruz."

Erken seçimin yapılmasında fayda görüyoruz

Bir gazetecinin sorusu üzerine mevcut ekonomik şartlarda erken seçimin yapılmasında fayda gördüklerini ifade eden Erbakan, " Hükümetin 12 ayda bulması gereken miktar 230 milyar dolar. Devlet olarak millet olarak toplam borcumuz 1 trilyon dolara yaklaşmış. Önümüzdeki dönemde alınacak 150 milyar dolar borç yine zam ve vergi olarak milletimize dönecek. Bu girdaptan kurtulmanın çözümünü milli kaynaklar ile ortaya koyan Milli Görüşün temsilcisi olarak biz erken seçim istiyoruz."

Editör: TE Bilişim