Kabine Toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan vatandaşlara seslenerek bir kez daha yastık altı çağrısında bulundu. Erdoğan’ın çağrısının ardından Fatih Portakal'dan dikkat çeken bir yorum geldi.

Twitter hesabından paylaşım yapan Portakal, “Kim inanır, kim inanır?” ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN’IN YASTIK ALTI ÇAĞRILARI VE DOLAR KURU

Asgari ücret, döviz kurundaki hareketlilik, fahiş fiyatlar ve salgında son durumun masaya yatırıldığı Kabine Toplantısının ardından açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, vatandaşlara 'yastık altı' çağrısında bulunarak sabır ve güven istedi.

Vatandaşlara 'yastık altı' çağrısında bulunan Erdoğan, "Bankada, yastık altında, kasasında parası, dövizi bulunan bireylere ve kurumlara da bir çağrı yapmak istiyorum. Herkesi yatırım, istihdam, üretim, ihracat temelleri üzerine inşa ettiğimiz yeni ekonomi politikamızın getirdiği fırsatları değerlendirmeye davet ediyorum. Fiyat ve kur artışlarının yol açtığı dalgalanma bir süre sonra mutlaka duracaktır" dedi.

Erdoğan, 2 Aralık 2016’da yaptığı konuşmada da “Son günlerde bir döviz meselesi çıkardılar. Dolar şöyle oldu böyle oldu, ne olursa olsun. Yastık altında dövizi olanlar gelsin parasını altına, TL’ye dönüştürsün. Ne lüzum var dövize değer kazandıracağız” diyerek yastık altı çağrısı yapmıştı. O dönem dolar kuru 3.4970’lerdeydi.

Erdoğan, başka bir yastık altı çağrısını ise 3 Ağustos 2018'de Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi'ndeki açıklamasında yapmıştı. Erdoğan, 100 günlük eylem planını açıkladığı sırada “Buradan milletimize sesleniyorum, yastık altı dövizlerinizi, altınlarınızı çıkartın, gelin bunları TL’ye çevirin” diyerek vatandaşlara seslenmişti. Bu tarihte 5 lira 11 kuruş olan dolar kurunda yeni rekorlar peş peşe geldi. Dolar kuru Erdoğan’ın bu açıklamasından kısa süre sonra 6 lirayı aştı.

Editör: TE Bilişim