MHP'li Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Gökhan Kiriş’i görevden aldı. Ergün’ün bu kararı almasına ise FETÖ’nün Türkçe Olimpiyatları'na katılan öğrencilerle çektirdiği fotoğrafın sosyal medya hesabından silinmemiş olması yol açtı.

Gazeteci Muhammed Vefa'nın aktardıklarına göre, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün konuyla ilgili yaptığı açıklamada, söz konusu paylaşımın “sehven” yapıldığını iddia etti. Ergün, “Sosyal medya hesabımdan sehven paylaşılan 2010 yılına ait fotoğrafın ardından bazı internet siteleri ve gazetelerde çıkan asılsız haberler nedeniyle sosyal medya hesaplarımı yöneten özel şirket ile yapılan anlaşmamız tek taraflı olarak fesih edilmiştir” dedi.

Yapılan açıklamanın tam metni şöyle:

“Sosyal medya hesabımdan sehven paylaşılan 2010 yılına ait fotoğrafın ardından bazı internet siteleri ve gazetelerde çıkan asılsız haberler nedeniyle sosyal medya hesaplarımı yöneten özel şirket ile yapılan anlaşmamız tek taraflı olarak fesih edilmiştir. Ayrıca Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Gökhan Kiriş, görevden alınmıştır. Konu ile ilgili çalışan personellere de Teftiş Kurulu Başkanlığı tarafından soruşturma açılmıştır. Diğer yandan bu fotoğrafı baz alarak ve çarpıtarak, asılsız haber yapan kişi ve kurumlar hakkında da yasal işlemler başlatılacaktır. Bugüne kadar görev yaptığım süre içerisinde, Atatürk ilke ve inkılaplarının ışığından; mensubu olmaktan onur duyduğum Milliyetçi Hareket Partimiz ve Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli’nin çizgisinden hiçbir zaman ayrılmadım. Bizi farklı yönlere çekmeye çalışanlar her zaman olmuştur. Bu tür saldırıların hiçbir karşılığı olmadığını belirtiyor, yolumuzun her zaman Atatürk yolu olduğunu bir kez daha vurguluyorum. Meyve veren ağaç taşlanır misali bu tür saldırılarla zaman zaman karşılaşıyoruz. Biz her zaman olduğu gibi, Milliyetçi Hareket Partimizin üretken belediyecilik anlayışıyla görevimizi yapmaya devam edeceğiz.”

Editör: TE Bilişim