Pensilvanya'ya giderek FETÖ terör örgütü lideri Fethullah Gülen'i ziyaret eden 12 AKP'liden biri olan İsmail Tamer, kendilerini ortaya Meclis'in gönderdiğini söyleyerek suçu yine başkalarına atarak kendisini akladı.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun FETÖ'nün siyasi ayağını açıklayacağını söylemesinin ardından bu durumdan muzdarip olan ve zamanında Pensilvanya'ya giderek Gülen ile görüşen 12 AKP'liden biri olan İsmail Tamer korkudan kendisini savunarak suçu Meclis'e attı. Kayseri Milletvekili İsmail Tamer katıldığı bir TV programında zamanında ABD'ye kendilerini Meclis'in gönderdiğini ve yılın da 2012 olduğunu söyledi.

2012 senesinde henüz hiçbir şeyin ortaya çıkmadığını söyleyerek kendisini savunan ve suçu Meclis'e atan Tamer, ABD'deki Türk günleri için ise kendilerine söylenenleri yerine getirdiklerini belirtti.

Mahmut Tanal Meclis'e Taşıdı

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal ise Tamer'in bu sözlerini Meclis'e taşıyarak soru önergesi vererek 2012 senesinde Gülen'i ziyaret eden 12 AKP'li milletvekilinin Meclis tarafından görevlendirilip görevlendirilmediğini merak ettiğini söyledi. Tanal ayrıca soru önergesinde ABD'ye giden 12 AKP'li milletvekilinin masraflarının da Meclis tarafından karşılanıp karşılanmadığının da sorusunun cevabını istedi.

AKP

Editör: TE Bilişim