Ülkü Ocakları'nda önceki gün beklenmedik bir gelişme yaşandı, Genel Başkan Sinan Ateş, Twitter'dan, “09 Ocak 2019 tarihinden itibaren şerefle yürütmekte olduğum Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Başkanlığı görevimden akademik çalışmalarım ve üniversitedeki görevim nedeniyle bugün itibariyle liderimizin müsaadeleriyle ayrıldım” diye açıklamada bulunarak görevinden ayrıldığını duyurdu.  

Ancak iddiaya göre; gerçek böyle değildi.

Ateş, istifa etmemiş, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli tarafından Genel Merkez’e çağrılarak görevden alınmıştı.

Görevden alınmanın perde arkasında ise AKP’ye yakınlığıyla bilinen Akit yazarı Yavuz Bahadıroğlu vardı.

ATATÜRK DİZİSİNE BAHADİROĞLU’NDAN TEHDİT

Yavuz Bahadıroğlu, Twitter hesabından geçtiğimiz hafta yaptığı paylaşımda TRT 1’de yayınlanmaya başlayan “Ya İstiklal Ya Ölüm” dizisini “Diriliş” ve “Abdülhamit” gibi Osmanlı Devleti’nin anlatan dizilere karşı “Kemalistlerin rövanşı” olarak nitelendirerek, “Ya İstiklal Ya Ölüm dizisi Atatürk’ü övme dizisidir. TRT’ye kimler tarafından dayatıldı bilmiyorum, ama hesabı iktidardan sorulur” ifadelerini kullanmıştı.

Bahadıroğlu’nun bu paylaşımına çok sayıda tepki gelmişti.

ÜLKÜ OCAKLARI BAŞKANINDAN BAHADIROĞLU’NA SERT TEPKİ

Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş de Twitter hesabından Bahadıroğlu’na, “FETÖ’nün alternatif tarih tezlerinin savunucusu olan Yavuz Bahadıroğlu, hiçbir zaman Türk tarihini bütün olarak görmemiş ve romanlarında genç zihinlere gizli nifak tohumları ekmeyi vazife bilmiş bir yazar müsveddesidir. Bir ticani kalıntısı olan Bahadıroğlu’nu memnun edebilmek için Türk tarihinin önemli bir bölümünü yok sayacak değiliz. Türk çocukları Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere Türk tarihinin büyük simalarını asli kaynaklardan öğrenmeye devam edecektir.” diyerek tepki göstermişti. 

TEPKİLER BAHADIROĞLU’NA TWEET SİLDİRDİ

Tepkilerin ardından tweetini silen Akit yazarı Bahadıroğlu, paylaşımının yanlış anlaşıldığını savunmuştu. Bahadıroğlu'na tweetini sildirecek sertlikte bir paylaşım yapan ve ülkücü camiadan büyük destek alan Sinan Ateş'in, bu açıklamadan dört gün sonra istifa ettiğini duyurması kafaları karıştırmıştı.

ÜLKÜ OCAKLARI BAŞKANINI AKP’LİLERİN 'TALİMAT'IYLA BAHÇELİ GÖREVDEN ALDI İDDİASI

KRT'den Çağdaş Ulus'un haberine göre; Sinan Ateş’in tepkisi sonrası Bahadıroğlu'nun, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yakın isimlere ulaşıp Ateş ve ülkücüler tarafından tehdit edildiğini söylediği iddia edildi.

AKP kanadından da bu rahatsızlık Devlet Bahçeli’ye iletilince Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş, MHP Genel Merkezine çağrılıldı, görevden alındığı bildirildi. Tebliğ ise bizzat Devlet Bahçeli tarafından yapıldı. 

Editör: TE Bilişim