Fox muhabirinin sorusu Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı Azerbaycan ziyareti öncesinde epey kızdırdı. Atatürk Esenboğa Havalimanı'nda gazetecilerin sorularına yanıt veren Erdoğan, Fox muhabiri tarafından kendisine sorulan 'Libya'da birkaç tane şehit var' ifadesine sert yanıtlar verdi.

Kendisine yöneltilen soru sonrasında kendisinden geçen Erdoğan, muhalefet lideri Kılıçdaroğlu'na yüklenerek Fox'un da bir an önce yalan haber yapmasını bırakmasını istedi. Söz konusu haberleri doğrulayan ifadeler kullanan Erdoğan, iki tane şehidimiz olduğunu da söyleyerek yandaş medya tarafından saklanan bilgileri de açığa vurmuş oldu.

Erdoğan Sinirlendi

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan tarafından daha önceden dile getirilen 'Libya'da birkaç tane şehit var' ifadesi sonrasında sosyal medyada bazı tepkiler oluşmuş ve CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'da bunu kınayan konuşmalar yapmıştı. Albay Okan Altınay'ın Trablus Limanı'nda şehit olduğu ve cenazesinin ise memleketinde sessiz sedasız toprağa verildiği iddia edilmiş ancak yandaş medya buna yalan haber diyerek yer vermemişti.

Fox muhabiri Erdoğan'a, 'Libya'da şehitlerimiz olduğunu duyurduğunuzda, birkaç tane şehit var ifadesi kullanarak bunu dile getirdiniz. Neden tören yapılmadı? Şehit haberleri verirken kullandığınız sözleri hatırlıyor musunuz? Muhalefet buna çok tepki gösterdi.' ifadelerini kullandı. Erdoğan ise bu soru karşısında sinirlenerek tepkisinde 'Beni muhalefet mi yargılayacak?' diyerek Kılıçdaroğlu'nu hedef alan açıklamalarda bulundu.

Editör: TE Bilişim