Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ yaptığı açıklamada 2021’de Mayıs veya Kasım ayında erken seçim olacağını ifade etti.

Gelecek Partisinin yüzde dört ile dokuz oranında oy alacağının söylendiğini bunun yanlış olduğunu, AK Partinin yüzde otuz oy alacağını geri kalan oyların ise Gelecek Partisinin oyları olduğunu söyledi. Özdağ en çok Ak Partiden, sonra HDP’den ve MHP’den oy alacaklarını iddia etti.

Vatandaşlar ya evde yada sandıkta özgür

Yapılan anketleri değerlendiren Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ anketlerin objektif olmadığını ifade etti. Vatandaşların sadece evlerinde ve sandık başında korkmadığını anlatarak, Davutoğlu’nun Fox TV’ye çıktığı zaman izlenme rekorları kırdığını, bunun da insanların evlerinde korkmadan izledikleri için olduğunu anlattı. Özdağ, sandıkta ise 31 Mart ve 23 Haziran’da yapılan seçim sonuçlarını örnek olarak gösterdi.

İktidara yakın anket firmalarının yaptığı anketlerde yüzde 4 ile 9 arasında oy aldıklarını açıklayan Özdağ, kendi tahminlerinin ise 6-7 civarında olduğunu ifade ederek, Türkiye’de henüz teşkilatlanması tamamlanmamış bir partinin bu derecede oy almasının potansiyel bakımında çok önemli olduğunu söyledi. Özdağ Türkiye’de henüz partilerinin kurulduğunu bilmeyen insanların olduğunu da sözlerine ekledi.

Ak Parti oy kaybediyor

AK Parti’nin oy kaybettiğini vurgulayan Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, anketlerde Ak Parti yüzde 40’ın altında göründüğüne dikkat çekerek, MHP’nin ve HDP’nin de oy kaybettiğini, bu oyların Gelecek Partisine geleceğini söyledi.

Erken seçim 2021'de

Erken seçim tarihi veren Özdağ, Türkiye’nin büyük bir kriz yaşadığının altını çizerek, bu işi götüremeyeceklerini vurguladı. Özdağ 2021 yılının Mayıs veya Kasım ayında erken seçim olacağını ifade etti.

Editör: TE Bilişim