KRT TV’de yayınlanan Günaydın programında Ülkü Çoban’ın konuğu olan Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk ÖzdağAK Parti kongresini değerlendirdi. Kongrede pandemi kurallarına uyulmamasına büyük tepki gösteren Genel Başkan Yardımcısı Özdağ, salondaki herkese ceza kesilmesi gerektiğini, eğer ceza kesilmiyorsa bugüne kadar sokakta cezaya maruz kalan herkese parasının iade edilmesi gerektiğini belirtti.

“BURADA İSİMLERİN HİÇBİR ÖNEMİ YOKTUR”

Kongrede açıklanan isimlerin bir önemi olmadığına vurgu yapan Özdağ, “Bu isimlerin hangisinin şehrinde karşılığı vardır. Bu isimlerin hangilerinin Ülkede karşılığı vardır acaba.          Mesela bu kişiler kendi şehirlerinden aday olsalar; 18 senedir, 19 senedir burada bakanlık yapmış, genel başkan yardımcılığı yapmış kişilerin kaçı acaba şehirleri tarafından bağımsız milletvekili çıkarılır? Bunların kerametleri kendilerinde menkul değildir. Bunların kerametleri Recep Tayyip Erdoğan’dan menkuldür. Burada bir kişi vardır ve o ne derse onu yapmış olurlar. O nedenle burada isimlerin hiçbir önemi yoktur. Buradaki tüm isimler Recep Tayyip Erdoğan’dır. Zaten Sayın Erdoğan da bu tip insanlarla çalışmak istiyor. 50 kişidir bunlar. Körler sağırlar birbirini ağırlar, tırnak içerisinde söylüyorum. Evlere şenlik bir kongre bu. Burada artık söyleyebilecek bir şeyleri yok” dedi.

“BU SALON 300 KİŞİLİK BURAYA 150 KİŞİ GİRECEK. 151 KİŞİ GİRERSE İŞLEM YAPARIZ”

AK Parti kongresinde 10 bin kişinin toplanmasının gövde gösterisi amaçlı olduğunu ve kendi kongrelerinde maruz kaldıkları tutumu aktaran Özdağ,  “Söylemeyeceklerini zaten güya bu kalabalıkları toplayarak, pandemi kurallarına uymayarak, ‘acaba millete bir gövde gösterisi yapabilir miyiz, 10 bin kişi topluyoruz.’ Valla 10 bin kişiyi Türkiye’de yüzde 1 oy alan bir parti bile toplayabiliyor. Ben Manisa’da mitinglerde 5 bin kişiyi, 10 bin kişiyi çok rahat bir şekilde toplayabiliyordum. Bunların söyleyebilecek hiçbir şeyleri kalmamıştır. Ben bu hafta Milas kongresindeydim. Kapıda bir polis memuru vardı. Arkadaşlar bize şunu söyledi, ‘Bu salon 300 kişilik buraya 150 kişi girecek. 151 kişi girerse işlem yaparız’ ifadesini kullandılar.  ‘Gerekirse kongrenizi iptal edebiliriz, salondan çıkın diyebiliriz, bunları yapabiliriz’ dediler” ifadelerini kullandı.

“BUNLARIN SADECE BİR GÖREVİ VAR BİAT ETMEK”

Binali Yıldırım’ın Genel Başkan Vekili olması üzerinden ataması yapılan isimleri değerlendiren Özdağ, “Bakın bu şahıs her yere atamayla gelmiştir. Bu şahıs İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığını kaybetmiştir. Yıllarca bakan olmuştur. Bakanlığa da atamayla gelmiştir. Daha sonra gelmiştir kendisi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday olmuştur yine kaybetmiştir. Her yere atamayla gelmektedir. Burada bir görev dağılımı yaparak veyahut da yeni koltuklar ihdas ederek bu şahıslara, ‘Susun! Bakın her birinizin görevi var.’ deniyor. Valla bunların hiçbir görevi yok. Bunların sadece bir görevi var itaat etmek. Bunların sadece bir görevi var biat etmek. Bunların sadece bir görevi var susmak. İktidarda olanlar genellikle milletvekilleri susarlar, muhalefettekiler konuşurlar.  Önemli olan iktidarda konuşabilmek. Ben Selçuk Özdağ olarak orada görev yaparken her zaman doğruları söylemeye çalıştım. Milletim adına çalıştım hiç kendim adına çalışmadım” diye konuştu.

ERKEN SEÇİM HAZIRLIĞINDALAR

 Programda erken seçimin yaklaştığını da belirten Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, AK Parti’nin oylarının Gelecek Partisine kaydığını, bu durumdan AK Parti’nin de haberdar olduğunu ifade ederek, “Erken seçim hazırlığındalar. Yüzde 50 +1’i değil yüzde 30+1’i tamamlayamazlar artık” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim