Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, konu ile ilgili olarak resmi twitter hesabından Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’e yüklendi.

Özdağ paylaşımında “Kürtçe konuşuyor ama 'bilinmeyen bir dil' ya sen bin yıldır konuşulan bir dile nasıl bilinmeyen dil dersin?” demesi devlet ciddiyetinden uzak bir yaklaşım olup tamamen trübünlere(!)oynama refleksidir.” dedi.

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ paylaşımlarına şöyle devam etti;

"5 Mart 2013 tarihinde hükümetin yürürlüğe koyduğu düzenlemeyle mahkemelerde Anadilde savunma yapılabilmesinin önü açılmıştır.(Tercüman isteme)Bu vesileyle bugün Adalet Bakanı Sn.Abdülhamit Gül’ün: 'Mahkemelere gidip Diyarbakırlı bir anne Kürtçe konuşuyor.

Kürtçe konuşuyor ama 'bilinmeyen bir dil' ya sen bin yıldır konuşulan bir dile nasıl bilinmeyen dil dersin?” demesi devlet ciddiyetinden uzak bir yaklaşım olup tamamen trübünlere(!)oynama refleksidir.

Sn. Adalet Bakanı,uhdesinde bulunan yargı faaliyetlerinin icra edildiği kurumun başındaki kişi olup şikayet etmek yerine gereğini yapmak durumundadır.5 Mayıs 2013 yılında çıkarılan kanunu uygulamayanlara gerekli işlemi başlatmalıdır.

Şikayet ettiği uygulamaya imza atan söz konusu hakim yada yargı mensubu hakkında şikayetin ötesinde yetkisini kullanarak bir inceleme talimatı vermiş midir ? Ayrıca HSK, bu konuda herhangi bir disiplin incelemesi veya soruşturması başlatmış mıdır?

Yoksa devlet adamları ve yetkili makamda bulunanlar, bir kısım vatandaşların hassasiyetleri üzerinden adeta”tavşana kaç tazıya tut” diyerek sadece siyaset mi yapmak zorundadırlar. Adalet; siyaset üzerinden yıpratılacak ve değersizleştirilecek bir kavram değildir."


 

Editör: TE Bilişim