Ülke gündeminin bir numaralı sorunu haline gelen 'Asgari Ücret'e ilişkin TÜRK-İŞ yöneticileri ile bir araya gelen Gelecek Partisi yönetimi ülkenin en önemli sorunu için sahaya indi. 

26 Aralık 2019’da açıklanan asgari ücret rakamları ile ilgili olarak gerçekleşen ziyaret, Sivil Toplum’dan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ başkanlığı’nda gerçekleşti. 

Heyette ayrıca Seçim ve Hukuk İşleri Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Sefer Üstün. İletişimden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Neslihan Çevik ve parti yönetim kurulundan Hasan Taşkın yer aldı.  Görüşme saat 15:30'da Türk-İş Genel Merkezinde gerçekleşti. 

Ziyarete ilişkin enpolitik'e açıklama yapan Selçuk Özdağ, Asgari Ücretin 2 bin 324 lira olarak belirlenmesinin insanlık onuruna aykırı olduğunu söyleyerek, Türk-İş'in asgari ücret komisyonunu terk etmesini desteklediklerini ifade etti. 

Özdağ konuşmasında "Türk-İş'in toplantıyı terk etmesini destekliyoruz. Onurlu bir davranış ve eylemdir. Kutluyoruz. Üretim, işçinin ekonomik olarak desteklenmesi ile doğru orantılıdır. İşçinin alın teri kurumadan hakkının teslim edilmesinden yanayız. Gelecek Partisi olarak açlık sınırının altında belirlenen asgari ücreti kabul etmiyoruz. Çalışanlarına bu kadar cimri ve hoşgörüsüz olan iktidarın işsiz ve de çalışamayan vatandaşlarımıza nasıl bir çözüm üreteceğini ortaya koymuştur" dedi. 

Editör: TE Bilişim