Bunun için Maltepe'de yeniden sayım işleminin tamamlanması bekleniyor. YSK da Büyükçekmece kararı için sayımın tamamlanmasını bekliyor. Sabah saatlerinde yeniden başlayan Maltepe'deki sayımda şu ana kadar 1089 sandıktan 862'si sayıldı.

İstanbul Maltepe'de tüm sandıklarda İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimine ait oy pusulalarının sayılma işlemleri devam ediyor. AK Parti, 'tam kanunsuzluk' gerekçesiyle İstanbul'da seçimin iptali için olağanüstü itiraz başvurusunda bulunacak. Bunun için Maltepe'de yeniden sayım işleminin tamamlanması bekleniyor.

Maltepe'de şu ana kadar bin 89 sandıktan 862'si sayıldı. Birleştirme tutanaklarının kesinleşmesinden sonra AK Parti'nin olağanüstü başvuru için bir haftalık süresi var.

MALTEPE'DE SON DURUM

Maltepe Türkan Saylan Kültür Merkezi'nde devam eden oy pusulularının sayımlarında şu ana kadar bin 89 sandıktan 862 sandığın sayıldığı öğrenildi. 

Dün gece geç saatlerde ara verilen oy sayım işlemleri sabah erken saatlerde yeniden başladı.  31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerine ilişkin AK Parti'nin Maltepe'de yaptığı itiraz üzerine YSK, 1089 sandıkta İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimine ait oy pusulalarının tekrar sayılmasına karar vermişti. 

YSK, 3 İLÇEDE SEÇİMLERİN YENİLENMESİNİ KABUL ETTİ

Öte yandan YSK olağan itiraz sürecinde Artvin'in Yusufeli, Denizli honaz ve Kırıkkale Keskin'de seçimin yenilenmesine karar verdi.

Toplam 6 HDP'li belediyeli başkanı KHK ile ihraç edildikleri için mazbata verilmemesi de kararlaştırıldı.

Editör: TE Bilişim