Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, yeni partilerini açıklama hazırlığında olan Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu'nu dolandırıcılık ithamı ile doğrudan hedef alması siyaset kulislerini de hareketlendirdi.

Erdoğan'ın İstanbul Şehir Üniversitesi krizi üzerinden Babacan, Davutoğlu, Abdullah Gül ve Mehmet Şimşek'i Halkbank'ı dolandırmakla suçlamasının üzerine bir soruşturma ihtimalinden bahsediliyor.

Yeniçağ yazarı Batuhan Çolak, "Yakında Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan hakkında 'yolsuzluk' soruşturması başlatılması muhtemel gözüküyor" iddiasında bulundu. Çolak, "Eğer böyle bir tablo ortaya çıkarsa ne parti kurabilirler ne de partileri yaşam alanı bulabilir" yorumunda bulundu.

Çolak, "Davutoğlu bugün, Erdoğan'a bu kez rakip olarak seçim kaybettirme potansiyeline sahip. Ancak en büyük darbe ise Ali Babacan'dan gelecek gibi duruyor" diye yazdı.

Erdoğan'ın, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e de "Perde arkasında durma, başkalarını aracı etme, karşıma sen çık" mesajını verdiğini söyleyen Yeniçağ yazarı, "Böylece Babacan ile Gül'ün de arasını açmaya çalışıyor. Çünkü Babacan, şu anda Abdullah Gül'den destek bekliyor" görüşünü dile getirerek şöyle yazdı:

"Bu işin sonu nereye mi gider?Bir dizi soruşturma ve sonrasında mutlak bir iktidar değişimi…Baskın erken seçime de hazırlıklı olmak gerekiyor."

Editör: TE Bilişim