Uysal, ABD’nin olası kararı alması halinde yüce Türk Milleti ve Devletinin daha da kenetlenerek gereken cevabı vereceğini, Türkiye Cumhuriyeti’nin gücünü milletten aldığını söyledi.

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal ABD’ye cevaben şu düşünceleri dile getirdi:

“Konuşuluyor olması dahi büyük bir hata”

“ABD Başkanına 38 senatörün yazdığı mektupta "tanınma" yönündeki talepler, konuşmasında bu minvalde bir ifadenin olacağına dair konuşulanlar, ABD’nin Ermeni tehcirini bir soykırım olarak tanıyacağına dair kuvvetli emareler ortaya koymaktadır.

Konuşuluyor olması dahi büyük bir hata iken yaşanması, bu tanımın kullanılması kabul edilemez.

“Yeni başkan eski strateji”

ABD'nin yeni başkanı eski bir strateji ile hareket ediyor. Bu strateji her sahada gücü nazara alan, güçten taraf olan bir anlayışa sahip. Dolayısıyla 24 Nisan'da ABD'nin yapacağı anlık bir refleks, kısa süreli bir politik duruş değildir.

Bunu tek başına değerlendirmek olanaksızdır. Türkiye'nin, iktidar eliyle hapsedildiği dış politik açmazlar ve gücünün sorgulanabilir hale gelmesi bu yaşananların sebebidir.

ABD'de yalnız isimlerin değişeceği ancak sabit bir politika ile hareket edildiği bir kez daha ispat edilmiştir. Şimdi de olan budur!

Ve lakin hiç bir surette kimsenin Türkiye'ye tarihi gerçekler bir tarafta dururken politik tercihlerle tavır alması, kendince cezalandırmaya kalkması kabul edilemez.

“ABD'nin bilmesi gereken; kurdukları oyunun sonuç vermeyeceğidir”

Nihayetinde hedef ülkemizdir. Bu bakımdan, özellikle 23 Nisan gibi "birlik ve beraberliğin" teessüs ettiği bir günün arifesinde ABD'nin bilmesi gereken; kurdukları oyunun sonuç vermeyeceğidir.

“Bu karar daha fazla birbirimize kenetlenmemize vesile olur”

Ayrıca bizlerin içeride türlü vesilelerle ayrılık yaşadığı bir dönemde bir nebze de olsa kenetlenmesine, milletimizin dostu düşmanı görmesine araç bu karar için de ABD'ye teşekkür etmek gerekir.

“ABD aklını başına almalı, ne kadar büyük bir devlet ve millet olduğumuzu görmelidir!”

Ne tarihî gerçekler ne de milletimizin iradesi masalarda değişir. ABD'nin aklını başına alması, tarihî kurcalarken milletimizin ve devlet geleneğimizin büyüklüğünü görmesi elzemdir.

“Hakimiyeti milliye, İstiklâl-i tâmme”

Bu millet kendinden başka hiç bir güce yaslanmamıştır. ABD'ye ve sair devletlere, mahfillere en iyi cevap 23 Nisan'da verilmiştir. Biz de bir kez daha tekrar edelim; Hakimiyeti milliye, İstiklâl-i tâmme!

Editör: TE Bilişim