Haber Merkezi

Günboyu gazetesi yazarı Ali Özyiğit "Korona sonrası iktidar senaryoları: Demokrasi İttifakı" başlığıyla kaleme aldığı yazısında Habererk olarak gündeme getirdiğimiz Milli İttifak’a benzer bir ittifakı dile getirmesi dikkat çekti.

Özyiğit yazısında, “Demokrasi İttifakı'nın başını bana göre İYİ Parti çekecektir. Nasıl ki CHP'nin Millet İttifakı'nın başını çektiği gibi. Ama Demokrasi İttifakı, Millet İttifakı'na alternatif bir muhalif cephe olmayacaktır. Veya ayrı bir amaca hizmet eden farklı bir yapılanma hiç değildir.

Tam tersi Millet İttifakı'yla da beraber hareket edeceklerdir. Lakin sağ cepheye tam giremeyen ama barışan CHP'den farklı olarak tam bir sağ ittifak da olmayacaktır.

İYİ Parti merkezli bu yapılanmaya DEVA, Gelecek Partisi, Saadet Partisi, Demokrat Parti hatta BBP'nin bile katılacağını söyleyebiliriz” şeklindeki dikkat çeken ifadeleri kullandı.

Ali Özyiğit’in yazısından ilgili kısım şu şekilde:

“İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener tüm siyasi parti genel başkanlarını bir masa etrafında toplayarak ülke sorunlarını konuşalım dediği 'Memleket Masası'nı gündeme getirdi.

Her zamanki gibi Bahçeli'den FETÖ iftirası geldi.

'Memleket Masası' önerisi korona sonrası parlamenter sistemin geçiş süreci mi? Bunu elbette ilerleyen günlerde anlayacağız. Lakin benim yazmak istediğim konu, Millet İttifakı'ndan ayrı ama tam da kopmamış bir Demokrasi İttifakı mı gelecek meselesidir.

Demokrasi İttifakı derken bu yeni bir ittifakın adı değildir. Özel bilgimle de yazdığım haber değildir. Aman yanlış anlaşılmasın. Bu tamamen benim kavramsal olarak söylediğim bir konudur.

Demokrasi İttifakı'nın başını bana göre İYİ Parti çekecektir. Nasıl ki CHP'nin Millet İttifakı'nın başını çektiği gibi. Ama Demokrasi İttifakı, Millet İttifakı'na alternatif bir muhalif cephe olmayacaktır. Veya ayrı bir amaca hizmet eden farklı bir yapılanma hiç değildir.

Tam tersi Millet İttifakı'yla da beraber hareket edeceklerdir. Lakin sağ cepheye tam giremeyen ama barışan CHP'den farklı olarak tam bir sağ ittifak da olmayacaktır.

İYİ Parti merkezli bu yapılanmaya DEVA, Gelecek Partisi, Saadet Partisi, Demokrat Parti hatta BBP'nin bile katılacağını söyleyebiliriz.”

Editör: TE Bilişim