MHP İstanbul Milletvekili Dr. Hayati Arkaz, 2020 Merkezi Bütçe Kanun Teklifi üzerine TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, terörle mücadelede gelinen noktaya değindi. Arkaz, “Cumhur ittifakıyla beraber terör örgütleriyle müzakere bitmiştir, mücadele başlamıştır. Türk Milleti, Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve Türk Silahlı Kuvvetleri’yle Allah’ın dışında hiç kimse baş edemez. Türkiye Cumhuriyeti Devleti, milli sınırlar içinde bütündür, asla bölünmez. Bölmeyi hayal bile eden olursa onu oraya gömeriz” dedi.

2020 Merkezi Bütçe Kanun Teklifi’nin 11. Maddesi üzerine konuşan MHP İstanbul Milletvekili Dr. Hayati Arkaz, “2023, 2053, 2071 hedeflerinin Türk devletinin süper güç olma yolundaki ortaya koyduğu kızılelmadır” diye konuştu.

Bütçe konuşmasında Türkiye’nin büyük bir kararlılıkla sürdürdüğü terörle mücadelesinden bahseden Arkaz, sözlerine şöyle devam etti:

“Orta Asya’dan Malazgirt’e, Malazgirt’ten Söğüt’e, Söğütten Bursa’ya, Bursa’dan Çanakkale Bolayır’a, Bolayır’dan Edirne’ye, Edirne’den 29 Mayıs 1453 İstanbul’a, İstanbul’dan Viyana’ya, bu milletin adı, tarihçilerin çılgın Türkler dediği büyük Türk Milletidir. PKK’nın ve FETÖ’nün hedefi büyük Ermenistan ve Suriye’nin kuzeyinde bir terör devleti kurmaktır. Doğu’da hendek teröründe teröristler o kadar şımarmıştır ki Türkiye Cumhuriyeti’ne kafa tutar hale gelmiştir. Devlete kafa tutanın kafası ezilir. Sonuçta bu teröristler kazdıkları hendeklere gömülmüştür. Cumhur ittifakıyla beraber terör örgütleriyle müzakere bitmiştir, mücadele başlamıştır. Zeytindalı, Fırat Kalkanı, Pençe, Barış Pınarı Harekâtlarında ne kadar karşımıza şer güçler çıktıysa da kararlılığımızı görünce geri adım atmışlardır. Tıpkı Çanakkale’deki gibi… Biz bu memleket için bin yıl bedel ödedik. Al Bayrak kanla yazıldı. Bizim kadar bedel ödeyecek varsa buyursun gelsin. Türk Milleti, Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve Türk Silahlı Kuvvetleri’yle Allah’ın dışında hiç kimse baş edemez. Türkiye Cumhuriyeti Devleti, milli sınırlar içinde bütündür, asla bölünmez. Bölmeyi hayal bile eden olursa onu oraya gömeriz, haberi olsun. Türk Bayrağı, Türk Vatanı, Türk Milleti, Türkiye Cumhuriyeti Devleti var olsun.”

Editör: TE Bilişim