Selahattin Demirtaş’ın HDP’nin eş başkanlığından zorla istifa ettirildiğini iddia eden Altan Tan, “Selahattin Demirtaş son zamanlarda izole edildi parti içinde. Bir emrivaki ile genel başkanlıktan zorla istifa ettirildi. Partinin baskısıyla istifa ettirildi” ifadelerini kullandı.

HDP’ye yönelik son operasyonların ardından partide başlayan tartışma sürüyor.

Tutuklanmasının ardından görevden alınan Kars Belediye Başkanı Ayhan Bilgen’in eleştirilerinin ardından, eski milletvekili Altan Tan da HDP’nin “Türkiyelileşme” adı altında “marjinal sola” teslim olduğunu söyledi.

HDP’den 2018’de istifa eden Altan Tan, hükümete yakın Akşam gazetesinden Yelda Gökdağ’a konuştu.

“MADEM ÖZGÜRLÜĞÜNÜ İSTİYORSUNUZ NEDEN İSTİFA ETTİRDİNİZ DEMİRTAŞ’I PARTİDEN”

Selahattin Demirtaş’ın HDP’nin eş başkanlığından zorla istifa ettirildiğini söyleyen Altan Tan, şu ifadeleri kullandı:

“Selahattin Demirtaş son zamanlarda izole edildi parti içinde. Bir emrivaki ile genel başkanlıktan zorla istifa ettirildi. Partinin baskısıyla istifa ettirildi. Selahattin Bey’in şoföründen danışmanına kadar onunla yakın çalışan ne kadar kişi varsa görevine son verildi. Madem özgürlüğünü istiyorsunuz neden istifa ettirdiniz Demirtaş’ı partiden? Ve neden ilk iş en yakın çalışma arkadaşlarının görevine son verdiniz?”

“TÜRKİYELİLEŞMEK MARJİNAL SOL GRUPLARA TESLİM OLMAK DEĞİL”

“Silahla demokratik mücadele yan yana gitmez” diyen Altan Tan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“HDP bu konuda bir karar verecek. Çok açık ve net şekilde duruşunu beyan edecek ve demokratik duruşunun dışına çıkmayacak. Türkiyelileşmek marjinal sol gruplara teslim olmak değil. Çünkü bu Türkiye değil. HDP marjinal sola selam vermesin demiyoruz ama 83 milyon da marjinal sol değil. HDP eğer Türkiye partisi olmak istiyorsa önce Kürtlerin bütün renkleriyle barışılacak.”

Editör: TE Bilişim