31 Mart yerel seçimlerinde terör örgütü PKK’nın siyasi uzantısı HDP ile yapılan gizli ittifakı CHP’liler inkar ederken ortağı olduğu partinin yöneticileri bunu her platformda açıkça itiraf ediyor. Bir radyo programına katılan HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, program sunucusunun “ittifak var mı” sorusuna “Yerelde ortaklaşa listeler yapıldı” cevabını verdi.

KİM ÖNDEYSE ONUN LİSTESİ

RS FM’de Yavuz Oğhan’ın programına telefonla bağlanan HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli CHP ile gizli ittifakla ilgili sorulara yanıt verdi. Program sunucusu Oğhan, Temelli’ye, “CHP listesinden bir HDP’li meclis üyesi aday olabilir mi” diye açıkça sordu. Temelli ise bu soruya “Evet, yerellerde tersinin olduğu yerler de vardır. Bazı yerlerle yerellerde ortak liste çalışması yapıldı. Orada CHP öndeyse CHP listesinde ya da başka bir parti öndeyse o partiye... Yereller ortaklaştı” dedi. Temelli, program sunucusunun “Yerelde bir ittifaklaşma mı var” sorusuna “Ortaklaşma var” diye yanıt verdi.

HDP’DEN BEŞ ŞEHİR İTİRAFI

İzmir’de düzenlenen Nevruz etkinliğinde konuşan HDK eş sözcüsü ve HDP Muş Milletvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit, Millet İttifakı’na destek vereceklerini açıkça itiraf etti. Kılıç, “Batıda AKP-MHP faşizminin karşısındaki adayı destekleyeceğiz. Karşılarında HDP ve seçmeni duracak. Onlara en büyük tokadı İstanbul, İzmir, Bursa, Eskişehir ve Ankara’da atacağız” dedi.

HDP BURSA’DA DA CHP’Yİ DESTEKLİYOR

CHP-HDP ititfakı Bursa’da da deşifre oldu. HDP Bursa İl Eş Başkanı Resul Baykara, HDP’nin Bursa’da büyükşehir belediye başkan adayı çıkarmadığını belirterek, CHP’nin Bursa Büyükşehir adayı Mustafa Bozbey’e açıkça oy verilmesi çağrısında bulundu.

Editör: TE Bilişim