CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AKP kurucularından Fatma Bostan Ünsal, Prof. Dr. İhsan Karaman, Prof. Dr. Harun Cansız, Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Şahin, Osman Bostan, Mehmet Yılmaz, Altay Ünaltay, Göktürk İnan, İzzet Akyol ve İlyas Buzgan gibi isimlerin aralarında olduğu bir grupla online toplantı gerçekleştirdi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Halkla İlişkiler Koordinatörü Ümit Kaya'nın organize ettiği toplantıda konuşan Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin etnik kimlik, inanç ve toplumsal yaşam açısından dünyanın en zengin ülkelerinden biri olduğunu söyleyerek, herkesin yaşam tarzına, inancına ve kimliğine saygı duyulduğu sürece çatışma alanı olmaktan çıkacağını ifade etti.

HDP İLE İTTİFAK YANITI

HDP'nin Millet İttifakı içinde yer alıp almayacağı sorusunu yanıtlayan Kılıçdaroğlu, şöyle dedi:"Buna tek başıma ben karar veririm dersem haksızlık yapmış olurum. Bu kararı ittifakı oluşturan siyasi partilerin vermesi lazım. Bugünden bir yorum yapmanın çok doğru olduğuna inanmıyorum. Seçim sürecinde ittifakı oluşturan partiler bir araya geleceklerdir, oturup konuşacaklardır. Yeni stratejiler belirleyeceklerdir. İttifakı oluşturan partiler kendi içlerinde oturup konuşuyorlar, akademik kadrolardan yararlanıyorlar. Yaptığımız çalışmaları birbirimize aktaracağız, ortak noktalar üzerinden ortak metin oluşabilir."Kılıçdaroğlu, Kürt sorununu, eğitim, demokrasi, dış politika gibi meseleler gibi Türkiye'nin temel bir sorunu olduğunu ve çözülmesi gerektiğini söyleyerek, bu sorununu çözüm merkezinin TBMM olduğunu belirtti.

Editör: TE Bilişim