HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan Gazete Duvar'a konuştu. Konuşmasının bir bölümünde HDP’ye oy vermeyen yanlarında görünmekten korkan kesimlerin olduğunu, bundan HDP tabanının rahatsız olduğunu ifade etti. HDP tabanının ittifakların şeffaf olmasını istediğini açıklayan Buldan, ‘Tabiî ki ittifak vardı’ dedi.

Buldan, ittifakların şeffaf ve açık olmasını savunduklarını, ama CHP ve İYİ parti’yi kast ederek, ittifak yapanların buna sıcak bakmadıklarını vurguladı.

Bunu kabul etmelerinin sebebini ise bir seferlik olarak duyuran Buldan, ‘Bundan sonraki dönemlerde bu tür şeylerin olmaması gerektiğine inanıyoruz.’ Dedi.

HDP’nin daha öncede yaptığı benzer açıklamalara rağmen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ittifak olmadığını söylüyorlardı.

Bariz biçimde yalanları ortaya çıkan bu Genelbaşkanların konu hakkında ne diyecekleri merakla beklenirken, Buldan’ın itirafı, İYİ Partili yöneticilerin Ozan Ceyhun hakkındaki açıklamalarını havada bırakacak gibi görünüyor.

Ozan Ceyhun’a tepki kusan İYİ Partili yöneticiler, PKK’nın siyasi uzantısının bu açıklamasına ne diyecekler?

Koray Aydın

Ülkücü katili dönme Ozan Ceyhun hakkında Koray Aydın; Ülkücü şehit Mustafa Erol’un katilini Türk Milletine ihanet eden birini Büyükelçi atamak ne gaflettir demişti.

Peki, Koray Aydın PKK’nın siyasi kolu ile ittifak yapmak nasıl bir ihanettir.

Müsavat Dervişoğlu

İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu imzası ile yayınlanan açıklamada Ak Parti kast edilerek, Dış İşleri Bakanlığı’nın tecrübeli bürokratlarını monşer diye aşağılandığına vurgu yapılarak, Türk Dış Politikası’nın Ülkücü katillerine bırakıldığının altı çizildi. Ve bunun kabul edilemeyeceğinin vurgusu yapıldı.

İYİ Partili Müsavat Dervişoğlu açıklamasında İYİ Parti olarak bu durumu şiddetle protesto ettiklerini söyledi. Ayrıca Avusturya nezdinde ki Türkiye Büyükelçiliği’nin düzenlediği hiçbir diplomatik etkinliğe katılmayacaklarını duyurdu.

Peki, Müsavat Dervişoğlu PKK’lılar ile bu ittifaka ne diyeceksiniz? Tabanınızı kandırmaktan vazgeçin. Bu taban sizi yerin dibine sokar.

Editör: TE Bilişim