Ardından da eklemişti: "Millet İttifakı’nın bileşenlerine baktığınız zaman 24 Haziran’da Demokrat Parti var, Saadet Partisi var, İyi Parti ve CHP var. Yerel yönetimlerle ilgili olanda sadece İyi Parti ve CHP var. Seçmen oy vermiştir ona söyleyecek bir sözümüz yok."

Medyascope’da Ruşen Çakır’a konuşan HDP’li Sırrı Süreyya Önder İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e cevap verdi.

HDP’li Sırrı Süreyya Önder İyi Parti’nin son seçimlerde HDP ile kurduğu ilişkiyi şöyle anlattı: "Dün bize aracı gönderen şurada kiminle çalışalım, nasıl çalışalım, şunu nasıl yapalım diye fikrimizi merak eden parti bugün bize koordinat biçemez. İyi Parti’yi kastediyorum. Şurada duruyor bizim nazarımızda diyemez. Bu saygısızlığı bugün yapıyorsa o gün ilkesel konuyu dayatmamış olmamızdandır. Hiç İyi Parti’ye ve onun liderine kızmıyorum. Bağra basılan taşı kim merak etmediyse onları da kastediyorum." dedi.

İYİ PARTİ'DEN CEVAP

İYİ Parti İstanbul Milletvekili ve Parti Sözcüsü Yavuz Ağıralioğlu sosyal medya hesabından HDP’li Sırrı Süreyya Önder’e cevap verdi.

İYİ Partili Ağıralioğlu “Siyaset er meydanıdır, film seti değildir. Biz, siyasetimizi, bütün açık yürekliliğimizle milletimizin huzurunda yapıyoruz. Millet için yapıyoruz. PKK terör örgütüdür. PKK terör örgütüdür diyemeyen herkes, terörün gölgesindedir. Biz, terörün gölgesinin düştüğü yerde olmayız.” dedi.

İYİ Partili Ağıralioğlu sözlerine şöyle devam etti “İYİ Parti'ye dönük iftira kampanyasının bir hududu yok galiba! Evlatlarımız birer birer şehit olurken; partimizde, evlatlarımızın katillerine katil diyemeyen HDP'ye fikrini, zikrini sorabilecek bir tane alçak yoktur. Biz, alçaklarla siyaset yapmıyoruz. Varsa gereğini yaparız. Sırrı Bey'in aklı Dolmabahçe görüşmelerine gittiyse, bilsin ki henüz İYİ Parti daha kurulmamıştı. HDP'ye fikrini, zikrini soranlar mevcut iktidardı. Karıştırmasın. Kandil'e birilerini gönderip siyaset belirleyenler ve ortakları bize ahkâm kesemez. Herkes kendisine baksın.”

İYİ Partili Ağıralioğlu açıklamasını şu şekilde bitirdi “Türk Yurdu, algıyı ve iftirayı yönetenlerin, kendi kirine pasına bakmadan ona buna çamur atanların değil, hakikate râm olanların yurdudur. Maalesef, iktidar her sıkıştığında PKK savunucusu bu kadrodan medet umuyor. Bu alçak iftirayı bu akşam Habertürk'te cevaplayacağım.”

İYİ Parti Genel İdare Kurulu Üyesi Samet Reis şöyle bir açıklama yaptı”AKP her sıkıştığında bir PKK'lı kamera karşısına geçiyor. Osman Öcalan'ı TRT'ye çıkaranlar Sırrı'yı Twittera koymuş.”

MHP'DEN AÇIKLAMA 

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı MHP İstanbul Milletvekili, İzzet Ulvi Yönter ise konu ile alakalı olarak şu açıklamayı yaptı “Meral Akşener, bırak masa etrafında toplanmayı, şu kurşun gibi itiraflara kulak ver...Maskeniz düştü, bak HDP(PKK) ne diyor? İP-HDP-PKK ilişkisi belgeli şekilde tevsik edilmiştir. Hamasete, hamakata, üç maymuna gerek yok, bir kez daha ve çok İYİ yakalandınız...Kaçamazsınız...”

AKP'LİLER NE DEDİ?

AK Parti Grup Başkanvekili İstanbul Milletvekili Dr. Mehmet Muş şunları söyledi “Meral Akşener geçen gün HDP için “PKK uzantısı” demişti. Meğerse aynı Akşener bu PKK uzantılarından “Şurada kiminle çalışalım?Nasıl çalışalım?Fikriniz ne?” diye talimat alıyormuş. İYİ Partinin "PKK uzantılarıyla" yaptığı örtülü ittifak deşifre oldukça gerçek yüzü ortaya çıkıyor”

AK Parti Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can “HDP’li Sırrı Süreyya Önder”İYİ partiye; Bize aracı göndererek nasıl çalışalım diye soranlar, bugün bize istikamet tayin edemez diyerek atar yapmış. Biz Diyoruz ya hani ”İYİ Parti”ye HDP”ile omuz omuzasınız madem değilsiniz cevabını verin. Lütfen Bekliyoruz.” dedi.

Editör: TE Bilişim