Başsavcı Şahin, “PKK terör örgütü ve bağlı örgütlerle birlikte hareket ettikleri anlaşıldığından kapatılması talep edilmiştir” açıklaması yapmıştı.

609 sayfalık iddianamede 687 HDP’li için siyasi yasak getirilmesi, HDP’nin mal varlığına tedbir konulması da talep edilmişti.

Bu gelişmelerden sonra birçok siyasi HDP’nin kapatılmaması gerektiğini açıklamışlardı.

HDP’YE GEREK YOK DEVA VAR!

Kesin ihraç istemi ile DEVA Partisi Genel Merkez Disiplin Kurulu'na sevk edilen Musa Malik Yıldırım yaptığı paylaşımda “Kurulduğu günden bugüne çizgisine ve söylemlerine baktığımızda HDP’ye gerek yok DEVA var...” ifadelerini kullandı.

DEVA Partisi, Kurucular Kurulu üyesi Musa Malik Yıldırım'ın kesin ihraç istemi ile Genel Merkez Disiplin Kurulu'na sevk edilmişti.

İhraç edilsin diyenlerin başında bugün mecliste HDP sevgisi ile gündeme gelen Ali Babcan’ın partisi DEVA Partisi kurucular kurulu listesinde yer alan Abdurrahim Aksoy olduğu öğrenildi.

Bilindiği gibi Musa Malik Yıldırım çok sert bir açıklama ile savunma yapmayacağını açıklamış ve şu sözleri söylemişti "Demokrasi Ve Atılım Partisi Merkez Disiplin Kurulu Başkanlığına savunma yapmak, benim değil, suçluların işi olmalıdır dolayısıyla sizi ve size talimat veren iradeyi tanımıyorum...” dedi.

DEVA Partisi Merkez Disiplin Kurulu Başkanlığına hitaben yazdığı yazıda çok sert ifadeler kullanan Yıldırım “İhracımın istenmesinin sebebi Sayın Genel Başkan Ali Babacan’ın bir televizyon kanalında sarf ettiği sözlere verdiğim cevaptır. Nedir bu sözler?

Sayın Genel Başkan, Anayasanızın ilk dört maddesini tartışmanın zamanı olmadığını ama şartlar oluştuğunda tartışılabileceğini ifade etmiştir.

Yani, devletin adının, cumhuriyetin niteliklerinin, ülkenin bölünmez bütünlüğünün, dilinin, İstiklal Marşı’nın ve başkentinin Ankara oluşunun zamanı geldiğinde tartışılabileceğini söylediği sözler... Partimizin kurucusu olarak ben Musa Malik Yıldırım, bu dört maddenin tartışılabileceğini söylemenin bir disiplin suçu olduğuna inanırım ve Sayın Genel Başkan’ın bu sözlerini tekzib etmemesi durumunda Parti Disiplin Kurulu’na sevk edilmesi ve savunmasının alınması gerektiğini düşünürüm”

Editör: TE Bilişim