Mustafa Sarıgül’ün kayınpederi CHP eski İstanbul Milletvekili ve işadamı Abdurrahman Köksaloğlu, 12 Eylül darbesi öncesi Şişli'deki işyerinde öldürüldü.

Katil zanlısı olarak ise BBP Genel Başkan Yardımcısı Osman Tüfekçi gösterildi. 

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, CHP eski İstanbul Milletvekili ve Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’ün kayınpederi Abdurrahman Köksaloğlu’nu öldürdüğü iddiasıyla idam cezasına çarptırılan, daha sonra bu cezası 29 yıl hapis cezasına çevrilen ve 10 yıl cezaevinde kalan Osman Tüfekçi’nin ağabeyi Mustafa Tüfekçi, Anayasa Mahkemesi, Adalet Bakanlığı, HSYK, İstanbul ve Ankara Cumhuriyet Başsavcılıklarının da aralarında bulunduğu 10 kuruma gönderdiği dilekçede, davanın yeniden görülmesi talebini sürekli yeniliyordu. 

Mustafa Tüfekçi, Köksaloğlu’nun öldürülmesinde damadı Mustafa Sarıgül ve yardımcısı Bayram Özata’nın parmağı olduğunu iddia etmişti. Mustafa Tüfekçi, Köksaloğlu’nun ölümünden sonra mirasçısı Sarıgül ve karakutusu Özata’nın yükselişine dikkat çekmişti. Sarıgül ile Özata’nın tanıdığı olan asıl katil zanlısı Osman Dönmez’in yurtdışına çıkarıldığını hatırlatmıştı. Olay günü İstanbul dışında olan kardeşinin cinayetin üzerinden bir buçuk yıl geçtikten sonra kurban seçildiğini belirten Tüfekçi, “yalancı şahitlikten” ceza alan görgü tanıklarının, Sarıgül ve Özata tarafından yönlendirildiklerini itiraf ettiklerini, bu ayrıntının resmi kayıtlarda mevcut olduğunu anlatmıştı. Mustafa Tüfekçi, Köksaloğlu ailesinin avukatı CHP eski Milletvekili Vamık Tekin’in arkadaşı olan sıkıyönetim mahkemesinin sivil hakimi Seyfettin Özkan’ın kendilerine düşman gözüyle baktığını kaydetmişti. Tüfekçi, yargılamanın yeniden görülmesi halinde tüm gerçeklerin ortaya çıkacağının altını çizmişti.


 

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı harekete geçti.

Cezaevine konulup mağdur edilen Osman Tüfekçi’nin ağabeyi Mustafa Tüfekçi’nin davanın yeniden görülmesi talebini dikkate alan Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı harekete geçti.

İstanbul Cumhuriyet Savcısı Adnan Ömeroğlu, Tüfekçi'nin ifadesini aldı.

 Mustafa Tüfekçi ifadesinde “Abdurrahman Köksaloğlu’nun 1980 yılında Şişli’deki işyerinde öldürülmesiyle ilgili olarak kardeşim olan Osman Tüfekçi, 29 yıla mahkum oldu. 10 yıla yakın cezaevinde yattı. Daha sonra tahliye edildi. Kardeşimin bu olayla ilgisinin olmadığına dair Mustafa Sarıgül ve Bayram Özata’nın azmettirici olarak, Osman Dönmez’i yönlendirerek cinayeti işlettirdiklerini biliyorum. Kanun Yararına Bozma Talebi ile ilgili istemim bu dosya ile ilgilidir” ifadelerini kullanmıştı.

Osman Tüfekçi, Sa­rı­gül ve Bay­ram Öza­ta'nın o gün­kü de­rin dev­let­le, em­ni­yet­le iş­bir­li­ği yap­tı­ğı­nı, aley­hin­de ifa­de ver­me­le­ri için ya­lan­cı şa­hit tut­tu­ğu­nu ile­ri sür­müştü. Tü­fek­çi ay­rı­ca, gör­gü şa­hit­le­ri­nin mah­ke­me sü­re­cin­de em­ni­yet­te ve sav­cı­lık­ta ver­dik­le­ri ifa­de­le­ri red­det­tik­le­ri­ni, "Fa­il Os­man Tü­fek­çi­’ye ben­ze­mi­yor" de­dik­le­ri­ni, bu iti­raf­lar­dan do­la­yı ya­lan­cı şa­hit­lik­ten ce­za al­dık­la­rı­nı, olay­da ikin­ci şa­hıs ola­rak gö­zü­ken Mus­ta­fa Fi­dan'ın ise idam ce­za­sı al­ma­sı üze­ri­ne "Vic­dan aza­bı çe­ki­yo­rum. Ola­yı Os­man Dön­me­z’­le be­ra­ber yap­tı­k” di­ye­rek yet­ki­li mer­ci­le­re di­lek­çe yaz­dı­ğı bil­gi­si­ni ver­mişti.

Osman Tüfekçi neden hedef gösterildi?

İftiralarla mağdur edilmiş Osman Tüfekçi, 10 yıl cezaevinde mahkum olarak hapis yattı ve af yasasından yararlanıp serbest bırakıldı. Osman Tüfekçi'nin hedef seçilmesi ise İstanbul'da bilinen ve sevilen ülkücü kimliğiydi. Tek günahı buydu...

Editör: TE Bilişim