Yusufeli'nde 31 Mart Pazar günü yapılan Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde oy verme işleminin sona ermesinin ardından yapılan ilk sayımlarda, CHP'li aday Barış Demirci, 2 oy farkla seçimi önde bitirdi. 1015 nolu sandığa yapılan itirazlar üzerine yeniden yapılan sayımlarda ise AK Parti adayı Eyüp Aytekin 3 oy farkla, 1819 oyla seçimi kazandı. CHP adayı Barış Demirci ise 1816 oyda kaldı. Ancak bu sandıkta 4 adet oy pusulası tespit edilemedi.

HABERİ MİLLETVEKİLİ UĞUR BAYRAKTUTAN VERDİ

CHP’li avukatlar tarafından YSK’dan alınan kararı Yusufeli halkına CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan verdi. Bayraktutan yaptığı açıklamada, "Yusufeli’yle alakalı biraz önce YSK kararını verdi. Seçim tarihini 2 Haziran olarak belirlendi. Bu anlamda Yusufeli’mize, Artvin’imize hayırlı uğurlu olsun. Yeni bir seçim tarihimiz var. Oradan çıkacak karara bütün Artvin halkının saygısı sonsuz olacaktır” dedi.

CHP ADAYI KARARI SOSYAL MEDYADAN DUYURDU

CHP Yusufeli Belediye Başkan adayı Barış Demirci ise haberi sosyal medya hesabından duyurdu. Demirci yaptığı açıklamada şunları dile getirdi:

"31 Mart 2019 tarihinde gerçekleşen seçimlerle ilişkili o akşamdan bu güne kadar hak hukuk mücadelemizi devam ettirdik. Geldiğimiz noktada seçimlerin yenilenme kararı alınmıştır ilçemize hayırlı olsun. Bu saatten sonra önümüzdeki seçimlere çalışma zamanı başlamıştır. ”

CHP'li aday Barış Demirci'nin itirazı üzerine tutanak tutuldu, İl Seçim Kurulu'na itiraz edildi. Diğer itiraz konuları ile birlikte bu kez ilçede 6 sandıkta yeniden sayım yapıldı. Sayım sırasında bir sandıkta daha oy pusulası tespit edilemedi. Bu sayımlara göre AK Parti adayı Eyüp Aytekin, 1 oy farkla kazandı. İlçede toplamda 5 adet oy pusulası tespit edilemedi. Başkanlık oy pusulası çıkmayan zarfların tutanaklara işlenmediği de belirlendi.

CHP İTİRAZ ETTİ YSK KABUL ETTİ
CHP'liler, kayıp oy pusulaları olan sandıklarda seçimlerin yenilenmesi ve başkanlık oy pusulası çıkmayan zarfların tutanaklara işlenmediği gerekçesiyle usulsüzlük yapıldığı iddiasıyla seçimlerin ilçe genelinde yenilenmesi talebi ile YSK'ya iki ayrı başvuruda bulundu. CHP'nin yaptığı itirazın ardından YSK seçimin iptaline karar verdi. Karara göre, 2 Haziran'da yeniden seçime gidilecek. CHP'li aday Barış Demirci, "YSK'ya başvurumuz lehimize olumlu sonuçlandı. Seçimler iptal edildi. 2 Haziran'da yenilenecek. Henüz iptalin gerekçeli kararı elimize ulaşmadı. Kararı bekliyoruz" dedi.

Editör: TE Bilişim