İYİ Parti Kadıköy İlçe Başkanı skandal bir paylaşımda bulunarak demokrasiyi ne kadar içselleştirdiğini gözler önüne serdi.

İYİ Parti Kadıköy İlçe Başkanı Alper Akdoğan sosyal medya hesabından “İYİ Parti Kadıköy tüm delegeleriyle, ilk günden bugüne katılımcı, vizyoner yaklaşımıyla İl Başkanımız Sn. @SBugraKavuncu ile birlikte. Daha İYİ İstanbul için birlikte nice güneşli günlere...Biz “Birlikte İYİyiz” dedi.

İYİ Parti Kadıköy ilçe delegelerinin kime oy vereceğini önceden bilen İlçe Başkanı Alper Akdoğan’ın bu paylaşımı tepki ile karşılanırken, demokrasinin bu olmadığı bunun tam anlamıyla “Delege Ağalığı” olduğu konusunda hem fikir oldular.

İLÇE BAŞKANLARININ DELEGELER ÜZERİNDEKİ BASKISI

İYİ Parti Kadıköy İlçe Başkanı Alper Akdoğan’ın paylaşımının sadece bir örnek olduğu ve bunun gibi baskı yoluyla oy devşirmeye çalışan azda olsa yine de var.

İşte birkaç örnek:

İYİ Parti Beşiktaş İlçe Başkanı Tuncay Buruşuk, yaptığı paylaşımda “"Hadiseler kendiliğinden oluşmaz. Onları oluşturan, tesirlerini ağırlaştıran, varsa kabahatlerini yüzüne vuran daima öbür hadiselerdir" dedi. Buruşuk #Anlayananladıoni etiketini kullanarak, mesaj verdiği düşünülüyor.

İYİ Parti Arnavutköy İlçe Başkanı Tuncay Aktürk ise yaptığı paylaşımda tarafını belli etti. “Buğra Kavuncu başkanımla yola devam.” diyen Aktürk taraf olmasında sakınca olmamasına rağmen Arnavutköy delegelerini etkileyeme yönelik bir hareket olarak düşünüldü.

İYİ Parti Büyükçemece İlçe Başkanı Burhan Karatosun’da yine aynı şekilde tarafını belli ederek delege devşirme yaptığı bir gerçek.

Karatosun “Allahın izniyle birlikte yürümeye devam ediyoruz.” dedi.

Bu ve buna benzer örnekleri çoğaltmak mümkün olmasına rağmen, İYİ Parti gibi bir yapının "demokrasi" diyerek bu şekilde antidemokratik uygulamalar yapması tam anlamıyla üzücü olarak değerlendirilebilir.

Buğra Kavuncu il başkanlığında yaptığı toplantıyla yeniden aday olduğunu açıkladığı toplantıda “Parti içinde delege simsarlığı" olduğunu ima etti. Kavuncu “Benim 100 delegem var benim 150 delegem var. Delege simsarları vardır. Bunlara itibar etmeyin. Aslanlar gibi 688 delegesi var İstanbul il teşkilatımızın.” dedi.

Kavuncu, asker delegeliğin de bittiğini söyledi.

Editör: TE Bilişim