Mehmet Tezkan, Halk TV'deki bugünkü yazısında Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ilk turda kaybedeceğinin farkında olduğunu yazdı.

Erdoğan'ın seçim planını açıkladı: 'Hesabını kitabını yaptı, ilk turda kaybedeceğinin farkında'

Mehmet Tezkan, "Erdoğan ikinci tura oynuyor" başlıklı bugünkü yazısı  nda AKP Genel Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ilk turda kaybedeceğinin farkında olduğunu ve bu nedenle AKP ile MHP'nin ikinci tura hazırlandığı görüşünü savundu. "Erdoğan hesabını kitabını yapmış, birinci turda yeniden Cumhurbaşkanı olamayacağını görmüş." diyerek AKP ve MHP'nin yeni stratejisini açıklayan Mehmet Tezkan, şunları söyledi:

"Öncelikli hedefi Cumhurbaşkanı seçimini ikinci tura taşımak. Millet İttifakı adayının ilk turda seçilmesini yani yüzde 50+1’i bulmasını engellemek."

ÖNCELİKLİ HEDEF İKİNCİ TUR

İşte, Mehmet Tezkan'ın halktv.com.tr'de yer alan yazısının dikkat çeken o kısmı:

"Erdoğan hesabını kitabını yapmış, birinci turda yeniden Cumhurbaşkanı olamayacağını görmüş. Öncelikli hedefi Cumhurbaşkanı seçimini ikinci tura taşımak. Millet İttifakı adayının ilk turda seçilmesini yani yüzde 50+1’i bulmasını engellemek.
Hissediyorum zihninden geçen şu:

Meclis çoğunluğunu alarak ikinci tura eli güçlü girmek. Seçim yasasındaki değişikliğin başka izahı var mı? Dikkatinizi çekerim. Seçimden sonra yapılan koalisyonlar kötüdür, ama seçimden önce yapılan ittifaklar iyidir diye pazarladığı sistemden şimdi kendi vazgeçiyor.

Ne adına?

Daha adil düzen adına!

Daha demokratik seçim adına!

Daha demokratik yapının inşası adına!

Erdoğan milletvekili seçimine yükleniyor. Meclis’te AKP/MHP koalisyonunun (öyle ya artık ittifak yok!) çoğunluğu sağlayacağı yapıyla cumhurbaşkanlığı için ikinci tur seçimine girmek istiyor.

Parti teşkilatlarıyla eski/yeni milletvekilleriyle sürekli toplantı yapmasının nedeni bu…

Meclis çoğunluğunu almak. 301 vekili bulmak.

Kendi de farkında; bir daha Cumhurbaşkanı seçilme şansı yok.

TBMM’de çoğunluğu alırlarsa ancak! O da bir ihtimal.

Yapmak istedikleri yasa değişikliğiyle artık şu netleşti. Erdoğan ilk turda seçimi kazanamayacağını AKP/MHP koalisyonun da Meclis çoğunluğunu alamayacağını görüyor.

Oyununu buna göre kurguluyor.

Seçim yasası değişikliğinin sebebi bu… Kaybetmeyi görmenin telaşı…"

Editör: TE Bilişim