Gazeteci Barış Yarkadaş, AKP'nin büyük kongresi öncesi kulislerde neler konuşulduğunu KRT TV ekranlarında yayımlanan "Şimdiki Zaman"da anlattı. Yarkadaş, AKP'nin değişim sinyali vermesine rağmen 2022'de erken seçim beklediğini söyledi.

Gazeteci Barış Yarkadaş, büyük kongre öncesi AKP kulislerini hareketlendiren iddiaları programda anlattı. Yarkadaş, AKP'de ciddi bir değişiklik beklendiğini ancak Bakanlar Kurulu revizyonunun kongre öncesi mi kongre sonrası mı yapılacağının düşünüldüğünü söyledi.

BEŞ BAKAN DEĞİŞECEK

Yarkadaş, geçen hafta Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın görevden ayrılacağı iddialarının gündeme geldiğini ancak Koca'nın çevresinin bunu şiddetle reddettiğini söyledi. Yarkadaş, "Süleyman Soylu'nun, Abdulhamit Gül ve Hulusi Akar'ın görevden alınacağını düşünmüyorum. Onlara ihtiyacı var." dedi.

Bakan değişimlerinin kesin olduğunu ifade eden Yarkadaş, bunun kongre öncesi mi kongre sonrası mı yapılacağı konusunda karar verilmediğini söyledi.

ANKARA'DA ERKEN SEÇİM SENARYOLARI

Tüm bunların yanında Ankara'da erken seçim senaryolarının konuşulmaya başlandığını ifade eden Yarkadaş "Bence 2021'de erken seçim olmayacak ancak 2022'nin ilk aylarında bir erken seçim söz konusu olabilir." dedi.

HDP'NİN KAPATILMASI

Kamuoyu araştırmalarını da değerlendiren Yarkadaş, AKP seçmeninin yüzde 38'inin HDP'nin kapatılmasına karşı olduğunu ve anket sonuçlarını Erdoğan'ın fazlasıyla önemsediğini ifade etti.

MHP KULİSLERİ

MHP'nin 18 Mart'ta gerçekleşecek kongresine de değinen Yarkadaş, kongrede Fethi Yıldız'ın sağlık sorunlarından dolayı affını isteyeceğini ifade etti. Birkaç genel başkan yardımcısında değişiklik olacağı iddialarını dile getiren Yarkadaş eski Genel Başkan Yardımcısı Atilla Kaya'nın tekrar davet edileceği iddiaları olduğunu söyledi.

SİYASET İKİ NOKTAYA KİLİTLENECEK

Türk siyasetinin iki noktaya kilitleneceğini söyleyen Yarkadaş, AKP MKYK gündemini incelediğini söyledi. AKP içinden bir kaynak ile görüşen Yarkadaş, asıl konunun dış politika olduğunu ve Biden'ın Erdoğan'ı araması için büyük bir lobi faaliyeti yürütüldüğünü de ifade etti.

Editör: TE Bilişim