Twitter’dan İkbal Vurucu isimli sosyal medya kullanıcısı önemli bir tweet serisi paylaştı.

Vurucu’nun mesajları şu şekilde:

1-Ümit Hocanın

çıkışını iki katmada ele alabiliriz. Birincisi parti içi demokratik süreci ve istişareyi içeren içsel katman. İkincisi ise parti üstü Türk Milliyetçiliği zemininde fikri katman.

İkincisinden başlayalım;

2-Ümit Hoca Enver Altaylı’dan bahsetti. Bu kişi, şu anda FETÖ bağlantıları sebebiyle içeride. Feto’ya yazmış olduğu mektuplar yayınlandı. FETÖ’nün MİT gibi devlet kurumları içinde nasıl bir strateji takip etmesi gerektiği yönünde “akıl veriyor”.

3-Dostları, düşmanları, “cemaat” için engel gördüklerinin tasfiye edilmesi için neler yapılması gerektiğini anlatıyor. Enver Altaylı, Ruzi Nazar’la olan ilişkisi malum. Altaylı’nın milliyetçilik tarihindeki etkisi ise sorgulanmadı.

4-Bugün bir ABD istihbaratı için çalıştığı net olarak ortaya çıkan FETO’nun mensubu bu kişinin pek çok milliyetçi neşriyatta yazılar yazdığı, risaleler çıkardığı, ülkücü camia üzerinde bir etkisi olduğu açıktır

5-Etkinin fikri bir etki değil velakin döneminin siyasi mücadelesinin yönlendirici bir etki olduğunu belirteyim. Yazıları Komünizm ve bununla mücadele üzerine yoğunlaşıyordu.

Editör: TE Bilişim