Fahrettin Yokuş MHP'li Konya Ereğli'deki bankamatik memurlarını açıkladı.

Konya'da yönetimi MHP’de olan Ereğli ilçe Belediyesi bankamatik memurları ile yeniden gündeme geldi.

İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu’nun 2019 seçimleri öncesinde Adana Su ve Kanalizosyon İşleri (ASKİ) Genel Müdürü olduğu dönemde, Destek Hizmetleri Daire Başkanı olan Kürşat Karayandı ve önceki dönem Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’nün kardeşi Reis Sözlü’nün Adana’da ikamet etmesine rağmen Ereğli Belediyesi’nden maaş aldığını ileri sürdü.

İSMİ ROLEX SAAT SKANDALIYLA GÜNDEME GELMİŞTİ

Konuyla ilgili açıklama yapan Yokuş şunları söyledi:

“Ereğli Belediyesi'nden Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar yaptığı açıklamasında ASKİ’de önceki dönem bazı yöneticilerin ihale alan firmalardan rüşvet olarak para ve Rolex marka saat istediklerinin belirlendiğini açıklamış konu ile ilgili savcılık tarafından soruşturma açıldığını söylemişti. Karalar'ın gündeme getirdiği Rolex saat rüşvet iddiası ile ilgili adı geçen ve Hüseyin Oprukçu döneminde ASKİ’de Destek Hizmetleri Daire Başkanı olan Kürşat Karayandı'nın Ereğli Belediyesi'nden maaş aldığı bilgisini aldık. Karayandı'nın ikamet adresi ise Adana. Öte yandan Adana önceki dönem Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'nün kardeşi Reis Sözlü'nün de Ereğli Belediyesi'nden maaş aldığı ve Ereğli Belediyesi'nde işe giriş tarihinin 2019 olarak kayıtlara geçtiğini öğrendik” dedi.

“ASKİ'DE Kİ ESKİ SEKRETERİNİ MEMUR YAPTI”

Oprukçu’nun ayrıca ASKİ’deki eski sekreterini de belediyede özel kalem müdürlüğü görevine getirerek, memur yaptırdığını kaydeden Yokuş, “Ereğli Belediye Başkanı MHP’li Hüseyin Oprukçu'nun ASKİ Genel Müdürlüğü döneminde sekreterliğini yapan eski bankacı Derya Miç'in Ereğli Belediyesi özel kalem müdürü olarak atandığını ve istisnai kadrodan memur yapıldığı da edindiğimiz bilgiler arasında” ifadelerini kullandı.

DÖRTYOL BELEDİYE BAŞKANININ OĞLU DA MEMUR YAPILDI

2021 yılında İBB’nin hibe ettiği 99 kayıp atla gündeme gelen ve partisinden istifa eden MHP’li Hatay Dörtyol Belediye Başkanı Fadıl Keskin'in oğlu Mehmet Cihangir Keskin'in de Ereğli Belediyesi Özel kalem müdürlüğü görevine getirerek istisnai kadrodan memur yapıldığı ve işe gitmeden maaş aldığını kaydeden Yokuş, “Millet açlık ve sefaletle boğuşuyor. İnsanlarımız işsizlikten kırılırken belediye başkanı tanıdıklarına işe gitmeden maaş veriyor, yakınlarını özel kalem müdürlüğü üzerinden memur yapıyor. Hangi vicdan bunu kabul edebilir?” siteminde bulundu.

DAHA ÖNCE DE MHP’Lİ YÖNETİCİLERİN İŞE GİTMEDEN MAAŞ ALDIKLARINI ORTAYA ÇIKARTMIŞTI

İYİ Partili Yokuş, daha önce de aralarında MHP Konya eski İl Başkanı Hakkı Ünler ile Ereğli'de halen görev yapan MHP Ereğli İlçe Teşkilatı yöneticilerinin de bulunduğu bazı isimlerin işe gitmeden maaş aldıklarını ortaya çıkartmıştı.

Editör: TE Bilişim