İYİ Parti Genel Sekreteri ve Parti Sözcüsü Cihan Paçacı, Başkanlık Divanı sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada kurultay ile birlikte 80 kişilik Genel İdare Kurulu’nun çalışmaların daha hızlı ilerlemesi için 50 kişiye indirileceğini söyledi.

Paçacı ayrıca, Genel Başkan Meral Akşener’in isteği doğrultusunda kurultayda çarşaf liste uygulamasının yapılacağını açıkladı.

İYİ Parti Genel Sekreteri ve Parti Sözcüsü Cihan Paçacı’nın yaptığı açıklamada şu ifadeler yer aldı.

"Bildiğiniz üzere, İYİ Parti, milletimizin adaletin tesisi ve çoğulcu demokrasinin yeniden inşaası taleplerinden doğmuş, henüz iki yaşını bile doldurmamış, Türk siyasetinin en genç partisidir.

25 Ekim 2017 tarihinde kurulan İYİ Parti, kurulduğu günden bugüne değin, dayandığı hukuki ve demokratik geleneklerle, akılcı önerileriyle, benimsediği nezaket ve zerafet diliyle kısa dönemde birçok şeyi başarmış, insanımızın geleceğe ümitle bakabilmesinin önünü açmıştır.

İYİ Parti’nin kurulmasıyla Türk siyasi hayatında birçok şey değişmiştir. Elbette yapacaklarımız, milletimize taahhütlerimiz bitmemiştir. Milletimizin çok kıymetli teveccüh ve sevgisi bizlere yeni ufuklar açmış, yeni sorumluluklar yüklemiştir.

İYİ Parti bu sorumluluklarının bilincinde olarak ve milletine vaadi olan adalet ve demokrasiyi önce kendi içerisinde gerçekleştirmek üzere, her daim parti delegelerinin iradesine başvurmuş, onların karar ve yönlendirmeleriyle yol almıştır.

Partimiz, Cumartesi günü gerçekleştireceği 4. Olağanüstü Kurultayı ile birlikte 2017’den bugüne, 5. Kurultayını yapmış olacaktır ki, Türk siyasi tarihinde kurultay iradesine bu sıklıkta başvurma hususunda ikinci bir örneği bulunmamaktadır.

Genel Başkanımız ve onun çizdiği istikamette siyaset yapan ve Türkiye’ye iyilikler vadeden partimiz, sadece ortaya çıkan sonuçlarla değil, izlenen yöntemlerle de yakından ilgilenmektedir. Bu yöntemlerin “demokratik yöntemler” olmasına özel önem atfetmektedir. İYİ Parti her platformda kurumların, kurulların, partilerin ve devletimizin adil ve demokratik bir anlayışla yönetilmesini vazgeçilmez görmektedir."

"ÇARŞAF LİSTE UYGULANACAK"

"Bu düşünce etrafında birleşmiş partililerimiz, İYİ Parti’nin bütün kongrelerinde dilediklerince görüşlerini dillendirmiş, serbestçe siyasi duruşlarını sergilemişlerdir. Ve tüm delegelerimiz bütün kongrelerde özgür iradeleri ve vicdanlarıyla oylarını kullanmışlardır.

Bu demokratik prensipler üzerinde yürümeyi ve siyaset üretmeyi şiar edinmiş İYİ Parti, aynı azim ve kararlılıkla, bir önceki kurultayda yaptığı değişiklikleri hayata geçirmek üzere 5. Kurultayında da yine delegelerinin iradesine başvurmaktadır.

80 kişilik Genel İdare Kurulu’nu daha hızlı ve daha verimli toplantılar yapmak üzere, optimal büyüklük olan 50 kişiye indirecektir.

Kurultaydaki seçim şeklinin nasıl olacağı ile ilgili yapılan görüşmede, Genel İdare Kurulumuz “blok liste yöntemi” ile seçime girilmesini ve yine de tercihin Genel Başkan’a bırakılmasını kararlaştırmış olmasına rağmen, Sayın Genel Başkanımız “çarşaf liste yöntemi”nin daha demokratik olacağını ve bu yöntemde herkesin özgür iradesi ve isteği ile aday olma imkanına kavuşacağını söylemiştir. Genel Başkanımızın bu tercihine katılan başkanlık divanımız da kendisine destek vermiştir.

Dolayısıyla seçimli kurultayımızda delegelerimiz, Genel İdare Kurulu üyelerini çarşaf liste yöntemi ile seçecektir. 

23 Haziran’da Türk siyaseti yeni bir döneme evrilmiş, ülkemiz adına yeni imkan ve fırsatlar oluşturmuştur. Yeni dönemde bu imkan ve fırsatları ülkemiz ve milletimiz menfaatine en iyi şekilde değerlendirmek ve devletimizi adaletin ve çoğulcu demokrasinin hakim olduğu, gelirin hakça paylaşıldığı bir yapıya kavuşturmak için İYİ Parti, bu kurultayla birlikte iktidar hazırlıklarına başlamış olacaktır.

Bu süreçte tüm vatandaşlarımızı İYİ Parti bayrağı altına davet ediyor, 4. Olağanüstü Kurultayımızın ülkemize, milletimize ve partimize hayırlar getirmesini temenni ediyorum."

Editör: TE Bilişim