İyi Parti Başkanlık Divanı'ndaki konuşmaları basına sızdırdığı iddiasıyla Meral Akşener'in "Partide istemiyorum" deyip son kurultayda GİK listesine yazmadığı İzmir Milletvekili Aytun Çıray, bugün "başdanışman" yapıldı.

Aytun Çıray'ın, "Genel merkezde özel oda" sözüyle Meral Akşener'e "başdanışman" atanması, parti içindeki kulisleri de hareketlendirdi. Kurultaydan sonra Aytun Çıray için çok ağır ifadeler kullanan Teşkilat Başkanı Koray Aydın, Meral Akşener'in bugünkü tavrıyla ilgili henüz bir açıklama yapmadı.

KORAY AYDIN KANADI

Koray Aydın, kurultaydan sonra Habertürk'ten Muharrem Sarıkaya'ya yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullanmıştı: "Aytun’cuğum, sen bu kongreyi nasıl alacaktın yani? Partideki odana gelmezsin, seçildiğin günden beri İzmir'deki seçim bölgesindeki ilçelere dahi gitmedin. Adamlar feveran halinde. Kimsenin telefonuna çıkmıyorsun, medya üzerinden siyasal zemin hazırlıyorsun. Bu delege bunları biliyor, görüyor... Sonra diyor ki 'Koray Aydın oyun kurdu.' İşim yok da bir de seninle mi uğraşacağım? Seni tanıyorum zaten. Senin için oyun kurmama gerek yok, etkisiz elemansın ve yalan konuşuyorsun. 'Millet İttifakını ben kurdum' diyorsun. Bu ittifakı kuran Meral Akşener. Hakkaniyet denilen bir şey var..."

Meral Akşener'le yaptığı yaklaşık 1.5 saatlik görüşmenin ardından "başdanışmanlık" görevini kabul eden Aytun Çıray, Koray Aydın'la birlikte İyi Parti grup toplantısına katılacak.

MÜSAVAT DERVİŞOĞLU KANADI

Aytun Çıray'ın "Genel Başkan Başdanışmanı" olarak atanması ve genel merkezde "özel oda" sözü, İyi Parti'de tepkilere neden oldu. İyi Parti İzmir il teşkilatı, beklenmedik gelişme karşısında karışırken, Koray Aydın'la birlikte hareket eden İyi Parti'nin bir diğer İzmir Milletvekili Dursun Müsavat Dervişoğlu da tepkisini peş peşe attığı tweetlerle dile getirdi. Dervişoğlu ilk tweetinde, "Bir ince satış var lakin malı ve taciri ifşa etmeden önce, ince ince düşünmemiz gerekiyor. Acelemiz yok yani!.." dedi.

İkinci sosyal medya mesajında biraz daha sertleşen Müsavat Dervişoğlu, şu ifadeleri kullandı: - Hiç kimse beni öfkeyle laf söylemeye ve kontrolsüz adımlar atmaya zorlamasın. - Bunca tecrübeyi, gözümden sapanla vurulmak için yaşamadım. - Sadece bilinsin istedim.

"O makam o kişiye az gelir!"

Müsavat Dervişoğlu'nun tepki paylaşımları, ilerleyen saatlerde de devam etti. Dervişoğlu üçüncü tweetinde, "Parti politikalarını bu denli istiskal ve parti yöneticilerine bunca hakaretten sonra, o makam, o kişiye az gelir. Önünü açmak lazım!.." dedi.

Sosyal medyadan tepkisini sürdüren İyi Parti İzmir Milletvekili ve TBMM Grup Başkan Vekili Müsavat Dervişoğlu, finali şu ifadelerle yaptı: "Sabah ola hayrola... Yarın başka önermelerim de olacak!.."

PEKİ BUNLAR NE DEMEK?

Herkes Özdağ'ın kuracağı partinin önünü almaya çalışıyor diye yorumlasa da asıl amaç İYİ Partide kalan son Ülkücü kalıntılarını da temizlemek..

Akşener bu tasfiye işlerini öyle ustaca yapıyor ki, her durumda kendisi haklı çıkıyor. Bilindik taktikleri uygulamıyor. Daha üst bir akıldan çıkmış gibi tasfiye planları adeta kusursuz bir şekilde uygulanıyor. Aytun Çıray'a bir anda kucak açması Koray AYDIN ve Müsavat Dervişoğlu'nu en geç ilk seçimlerde tasfiye etmesi demektir..

Editör: TE Bilişim