Bir önceki olağanüstü genel kurulunda yapılan tüzük değişikliği ile Genel İdare Kurulu üye sayısını 50 kişiye düşüren İYİ Parti, yönetim kademesini tüzüğüne uygun hale getirmek için sandık başına gidecek.

Yapılacak kongrede, 50 kişilik Genel İdare Kurulu ve Merkez Disiplin Kurulu üyeleri yeniden seçilecek.

Parti delegelerinin bir kısmı, seçimlerin "blok" değil, "çarşaf" listeyle yapılması için genel merkeze verilmek üzere dilekçe hazırladı.

'ÇARŞAF LİSTE' KAYBETTİ

Ama ne yazık ki 'Çarşaf liste' isteyenler kaybetti!

Çünkü İYİ Parti olağanüstü kurultayı GİK, YİK, KK, MDK, üyelerine gönderilen mesajda bir gecelik otel rezervasyonu yapılacağı duyuruldu.

Bilindiği gibi Kurultayda 'Çarşaf liste' olması durumunda iki konuklamaları gerekli idi.

Yollanan mesajdan da anlaşılacağı gibi Kurultay bir gün sürecek, bu da "Blok liste" olacağının en büyük delaleti.

İşte o gönderilen mesaj;

Değerli GİK YİK KK MDK üyelerimiz; 
KURULTAY DOLAYISIYLA ÜST KURUL DELEGELERİMİZİN KONAKLAMALARI İÇİN GENEL MERKEZİMİZCE 2 AĞUSTOS CUMA GÜNÜ İÇİN (1 GECELİK) REZERVASYON YAPILACAKTIR.
Konaklama rezervasyonu için; 
+90553******8 
Hicran Ersoy

KORAY AYDIN TEŞKİLATLARA GENELGE GÖNDERDİ

Kurultay öncesi parti tabanından yükselen "çarşaf" liste talepleri üzerine İYİ Parti Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın, gönderdiği genelge ile teşkilatları uyardı.

Aydın, “Organların seçilme yöntemi Genel Başkanımızca belirlenecek ve seçimlerden önce zaten ilan edilecektir. Bu karara rağmen bazı il başkanlarımızın ve üst kurul delegelerimizin aranarak Genel Başkanımızın ve divan üyeleri olarak bizlerin adı kullanılarak bilgimiz dahilinde arıyormuş gibi delegelerden imza talep edildiği bilgisi tarafımıza intikal etmiştir” dedi.

Delegelerin kafası karıştırılıyor

Aydın, “Kurultayımızın gündemi bellidir, hangi usul ve esasların geçerli olduğu tüzüğümüzde kayıtlıdır, genel başkanımıza verilen usul belirleme yetkisi gayet açık ve nettir. Bunun ötesinde yapılacak her hareket, suyu bulandırmaya, kafaları karıştırmaya ve birliğimizi bozmaya hizmet edecektir. Hal böyle iken birlik, bütünlük ve kardeşlik içinde yapacağımız ve çok daha güçlenerek çıkacağımız olağanüstü kurultayımız öncesinde, delegemizin kafasını karıştırmaya ve partimizde karışıklık çıkarmaya dönük imza taleplerine itibar edilmemesi önemle rica olunur” dedi.

Alınan bilgilere göre, bazı muhalif partililer seçim başarısızlığının aday listelerinden, izlenen politikalar ve alınan yanlış kararlardan kaynaklandığı eleştirisini kurultayda dile getirecek.

Editör: TE Bilişim