İYİ Parti Antalya Milletvekili, Genel Başkan Yardımcısı Tuba Vural Çokal, Twitter hesabından İYİ Parti’ye yönelik çok sert açıklamalar yaparak, hem partisinden hem de partideki görevlerinden istifa ettiğini duyurdu.

İYİ Parti Antalya Milletvekili, Genel Başkan Yardımcısı Tuba Vural Çokal yaptığı açıklamada, kişisel hırslardan söz ederek, bu hırsların egolara ezdirildiğine dikkat çekti. Bu durumun sürekli hale gelmesinin ise hiçbir fayda sağlamadığını anlatan Tuba Vural Çokal, uzun zamandır, bu tür davranışlara maruz kaldığını ve taciz edildiğini iddia etti.

Tuba Vural Çokal Antalya’da iki büyük ilçenin başkanlarının görevden alınmasının bunun bir sonucu olduğunu, demokrasi için yola çıkan bir partinin kendi kongrelerinde bile adil olmadığını söyledi.

İYİ Parti Antalya il başkanlığının kendisini itibarsızlaştırmaya çalıştığını söyleyen Çokal, arkadaşlarının iftiralar karşısında, sessizce istifa ettiğini, ya da bu hakaretleri görmezden geldiklerini söyledi.

‘Dağdan gelenlerin önünü açıyoruz’ diyen Çokal, Kendisini Antalyalıların seçtiğine vurgu yaparak, Antalya dışından zorlama bir siyasetin dayatıldığını ifade etti.

Türk Milliyetçiliğinin daha etkin kılmak için, Türklerin iktidarı için, Akşener’le bu yola çıktığını ve vurgulayan Tuba Vural Çokal, ulaşılmak istenen bu yolun beklentileri karşılamadığını söyledi.

Tuba Vural Çokal kimdir?

İyi Parti 27. Dönem Antalya Milletvekili Tuba Vural Çokal 1973 yılında Antalya'da doğdu. Göz Hastalıkları Uzmanı ve Fizyolog olan Çokal Trakya Üniversitesi Göz Hastalıkları Ana Bilim Dalı ve aynı üniversitenin Sağlık Bilimleri Enstitüsünün Fizyoloji Ana Bilim Dalını bitirdi.

İleri derecede İngilizce, orta düzeyde Almanca bilen Vural Çokal, evli ve 2 çocuk annesidir.

Editör: TE Bilişim