Çağlayan Adliyesi önünde konuyla ilgili basın açıklaması yapan Kavuncu, "Vatandaşlarımızın ödediği vergilerin bir kuruşunu dahi zayi ettirmeyeceğimiz" ifadelerini kullandı ve konunun takipçisi olacaklarını söyledi.

Suç duyurusunda bulunduklarını ifade eden Buğra Kavuncu'nun açıklamaları şöyle:

"Aziz Türk Milleti,

Değerli Basın Mensupları,

Çok kıymetli Dava Arkadaşlarım,

 6085 sayılı Sayıştay yasanın b ve ç bendinde belirtildiği üzere Sayıştay;

Genel yönetim kapsamındaki kamu idarelerinin; gelir, gider ve mallarına ilişkin hesap ve işlemlerinin kanunlara ve diğer hukuki düzenlemelere uygun olup olmadığını denetler, sorumluların hesap ve işlemlerinden kamu zararına yol açan hususları kesin hükme bağlar.

Sayıştay, Kanunlarla verilen inceleme, denetleme ve hükme bağlama işlerini yapar.

Sayıştay yasaların verdiği yetki ve görev kapsamında Arnavutköy Belediyesi'ni denetlemiştir. Denetleme sonucunu da ‘’İstanbul Arnavutköy Belediyesi 2017 Sayıştay Denetim Raporu’’ adı ile 120 sayfa olarak hazırlamıştır.

İYİ Parti olarak kurulduğumuz günden itibaren, adaletten yana olacağımızı ve hukukun üstünlüğünü savunacağımızı, vatandaşlarımızın ödediği vergilerin bir kuruşunu dahi zayi ettirmeyeceğimizi, her türlü usulsüzlüğe karşı dik duracağımızı, asla sessiz kalmayacağımızı belirtmiştik. Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır!

Bu hususta Sayıştay’ın hazırlamış olduğu Arnavutköy Belediyesi’ne ait raporlarda ortaya çıkan kamu kaynaklarına yapılan büyük usulsüzlük ve suistimal hakkında İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı olarak suç duyurusunda bulunduk.

Detaylarına şikâyet dilekçemizde ve Sayıştay raporlarında ulaşacağınız konuyla alakalı yargıyı bir an önce göreve çağırıyoruz.  Savcıların, Sayıştay raporu ve İyi Parti İstanbul İl Başkanlığı'nın suç duyurusunu  ihbar kabul edip 5018 sayılı Kanunun “Kamu zararı” başlıklı 71’inci maddesinde; “… sağlanmamış hizmetleri sağlanmış gibi gösteren gerçek dışı belge düzenlemek suretiyle kamu kaynağında bir artışa engel veya bir eksilmeye neden olanlar ile bu gibi kanıtlayıcı belgeleri bilerek düzenlemiş, imzalamış veya onaylamış bulunanlar hakkında Türk Ceza Kanunu veya diğer kanunların bu fiillere ilişkin hükümleri uygulanır.” hükmünü uygulamaya koyacağı ve Türk vatandaşları adına hesap soracağı konusunda güvenimiz tamdır.

Buradan sizler aracılığı ile devlet yetkililerine, Ak Parti yöneticilerine (gerçi tüm Ak Parti yöneticileri nerdeyse yeni sistemde devlet yöneticisi oldu. Devlet adeta parti devleti haline döndü) sesleniyorum:

Her konuşmanızda mazlumlardan ve Milli olmaktan bahsediyorsunuz. "Fırat’ın kıyısında bir kurt kuzu kapsa haberimiz olur, sorumluluğunu alırız." diyorsunuz. Arnavutköy Belediyesinde meydana gelen bu durum hakkında ilkeli ve sorumlu siyaset gereği tek kelam etmeyecek misiniz?

Neden suskunsunuz? Yüzünüz kızarmayacak mıdır? Vatandaşın karşısına bir daha hangi vaat ile oy istemek için çıkacaksınız?

Gelin sizin belirleyeceğiniz herhangi bir mecrada 'Vatandaşa daha iyi nasıl hizmet verebiliriz? Belediyecilik nasıl olur?' konularını tartışalım. Belediyecilik hususunda etik değerleri, ahlaklı olmayı, kamuyu zarara uğratmamayı, hizmet menfaatsiz nasıl verilir, sizlere anlatalım.

Şayet çekiniyor veya korkuyorsanız merak etmeyin. Endişeniz ve korkunuz 31 Mart 2019 gecesi son bulacak ve İstanbul Belediyeleri hak ettiği İYİ yönetime kavuşacaktır.

Kamuoyuna saygı ile arz ederim."

Editör: TE Bilişim