Yavuz Ağıralioğlu, açıklamasında şunları söyledi:

“Açıklanan rezervin daha altında bir rezerv açıklandı. Biliyorsunuz yabancı basında çıkan 800 milyar metreküpten oluşmuş bir beklenti vardı 320 milyar metreküp açıklandı. Piyasalar buna tepki verdi. 1 metreküp bile bulunsa memleketimiz için bulunmuş, emek verilmiş, alın teri dökülmüş herşey kıymetlidir. Dolayısıyla enerjide dışa bağımlılığımızı azaltacak, üretimimizde rekabet imkanlarımızı kuvvetlendirecek, cari açığımızın kapanmasına katkı sağlayacak bu teşebbüs içerisinde emek edinmiş herşeye teşekkür etmek bizim milletimiz adına da partimiz adına da devletimiz adına da borcumuzdur. Dolayısıyla bakanlığımızın çalışanlarına, teknik ekibe, bu süreç boyunca emekleri bulunan herkese tüm kalbimizle teşekkür ediyoruz.

Oluşturulan zenginliği tabii ki siyaset kendi başarısı, gayreti, alın teri olarak millete sunar, millet de buna teşekkür eder. Siyasetçilerin, devlet idarecilerinin zenginlik oluşturmak, zenginlik toplamak da görevidir. Siyasetçilerin itibarı kazandıkları bu zenginliği, adil dağıtabilmeyi başarabilmelerinde yatar. Dolayısıyla bugün bu sevinçli haberin üzerinde gölge yapmak istemeyiz. Biz Muhalefet Partisiyiz bu mevzuda daha önce kulaklarımıza çalınmış nice müjdeli haberlerin arkasından hesapsızlığın hicranı düştü hissemize sadece ihtiyaten söylüyoruz. Rezervle ilgili oluşturulacak olan kazançların adaletli dağıtılmasını temin etmek lazım. Bir devlet yönetimi toplarken gayret ederken göstermiş olduğu zenginliği dağıtırken de muhafaza etmek zorundadır. Bütün mevzularda devletin yönetim merkezinde liyakatın olmasıyla alakalıdır. Devleti yönetiminde ciddiyet bulunan zenginliklerin paylaştırılmasında adalet, bütün bu süreçleri organize ederken de devlet terbiyesi gereklidir.

Herkesin konuştuğuna, söylediğine, bu çoşkuyu paylaşırken murat edilenden daha fazlasının anlaşılmasına sebep olacak cümleler kurmamaya özen göstermesi lazımdır. Enerji Bakanlığımız başta, bu konuda üzerine düşeni layıkıyla yapan Türkiye Cumhuriyeti Devletinin yarınları adına, milletin bu kadar zor günlerinde bir nebze olsun rahatlığına sebep olacak böyle güzel bir habere katkısı olacak herkese teşekkür ediyoruz. Süreçle ilgili teknik değerlendirmeler ilerleyen günlerde yapılacaktır. Biz İYİ Parti olarak bu süreci hassasiyetle dikkatle takip edeceğiz.”

Editör: TE Bilişim