İYİ Parti'den ihraç edilen Ümit Özdağ, kararı mahkemeye taşıyacağını ifade etti.

Gazeteci Barış Yarkadaş, İYİ Parti'den ihraç edilen Ümit Özdağ ile konuştu.

Yarkadaş ile konuşan Ümit Özdağ, İYİ Parti'den ihraç edilmesinin hukuksuz olduğunu ve kararı mahkemeye taşıyacağını söyledi.

Özdağ ayrıca Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi'nin bugünkü yazısında ortaya attığı yeni parti kuracağı hakkındaki iddiaları da yalanladı.

Barış Yarkadaş'ın Ümit Özdağ ile yaptığı görüşmeden aktardıkları şöyle:

İYİ PARTİ'den ihraç edilen Ümit Özdağ ile konuştum. Özdağ, ihraç gerekçesini hukuka aykırı bulduğu için mahkemeye götüreceğini ve tüm delilleri de mahkemeye sunacağını söyledi. Özdağ, kesinlikle bir parti kurmayacağını, Abdülkadir Selvi'nin doğru yazmadığını da ekledi.

Ümit Özdağ'a neden ihraç edildiğini de sordum. Özdağ şunu söyledi: "Yaptığım açıklamalarla insan haklarına ve hukuka aykırı davranmışım. Ayrıca, Meral Akşener'i kamuoyu önünde eleştirmekle suçlandım. Bir Milletvekili, görüşlerini açıklayamıyorsa, orada insan haklarından sözedilemez.

Biz Kuzey Kore Komünist Partisi değiliz. Herkes biliyor ki; bu anayasa taslağı var. Bunu Kaboğlu bana verdi. Hangi partiden kimlerin katıldığını da söyledi. Bunların hepsinin bant kayıtları var. Şimdi arkasında duramıyorlar.

Tüm belgeleri itiraz sürecinde mahkemeye sunacağım. Akşener doğru söylemiyor, Kılıçdaroğlu'nu da yanıltıyor. Bana 'Geçmiş olsun' dediniz. Bana değil, Türk milletine doğru söylemeyenlere geçmiş olsun." Özdağ'ı bir gazeteci olarak aradım ve düşüncelerini öğrendim. Sanırım gözler bir süre daha İYİ PARTİ'de olacak.

Editör: TE Bilişim