Bizim Yaka sitesinin yazarı Mehmet Özmen, "İYİ Parti er ya da geç kopacak!" başlığıyla kaleme aldığı yazısında dikkat çeken yorum yaptı.

Özmen'in yazısı şu şekilde:

Ben bu konuda büyük rahatsızlık duyuyorum.

CHP’nin HDP ile bu kadar yakınlaşmasını, inkar pozisyonunda olsalar bile İYİ Parti’nin bu dolaylı ortaklığın içinde yer almasını istemiyorum.

Dün AK Parti’nin demokratik açılım hikayelerinde nasıl ki “Terörle müzakere edilmez, mücadele edilir” dediysek, bugün de aynı noktadayız. Özellikle Millet İttifakı’nın milliyetçi tarafını temsil eden İYİ Parti’nin bu oluşumun içinde yer almasını yanlış buluyorum.

Onlar belki “Biz HDP ile iş birliği yapmadık” noktasında olabilirler. Fakat Meclis tutanakları ortada. HDP’lilerin sözlerini hatırlıyoruz. Bir milletvekilinin “Size rağmen İstanbul’da ve Ankara’da CHP’nin adaylarına oy verdik” ifadelerinin ne anlama geldiğini sanıyorum hepimiz çok iyi anlıyoruzdur.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, bulunduğu görevi bir ileri noktaya, yani liderliğe taşımak istiyorsa bir an önce bu gereksiz hal ve tavrından vazgeçmelidir. Fikrimce o da bu ayan beyan ortada olan CHP-HDP yakınlaşmasından rahatsızdır.

Bundan son derece eminim.

Fakat her ne oluyorsa bir türlü vazgeçemiyorlar birbirlerinden.

Şayet

Ülkenin terör belasından kurtulabilmesi için ortada olan tek gerçek mücadeledir. Ve çok şükür bu mücadele tamamen profesyonel şekilde verilmektedir. Elbette şehitlerimiz oluyor. Acı haberler alıyoruz. Fakat bir erin, bir onbaşının şehit olduğu haberleri gelmiyor. Ordumuz tamamen profesyonel. SİHA’larımız sınır ötesinde keklik avlar gibi teröristleri indiriyor.

Bu yüzden İYİ Parti, terörist cenazesine katılan milletvekillerinin olduğu, terörle mücadelede SİHA’ların kullanılmasını eleştirenlerin bulunduğu, sol ellerini havaya kaldırarak Meclis’te konuşan ve bu şekilde açık bir provokasyon yapanların bulunduğu bir parti ile aynı istikamette yürüyemez.

Yukarıda ifade ettiğim gibi, sanıyorum İYİ Parti’nin en üstünden itibaren ben milliyetçiyim diyen hiç kimse bunun aksini söyleyemez.

Söyleyemedikleri gibi yakında bu sorunlu ruh halinden kurtulurlar.

En azından umarım kurtulurlar.

Editör: TE Bilişim