Akşener, ilk defa Cumhurbaşkanı adayı olmayacağını açıklayarak, "Başbakanlığa adayım" dedi.

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, canlı yayında Halk TV Genel Yayın Yönetmeni Suat Toktaş'ın sorularını cevapladı.

Akşener, burada yaptığı açıklamada, ilk defa Cumhurbaşkanı adayı olmayacağını açıkladı. Akşener, "Ben Cumhurbaşkanı adayı değilim. Başbakanlığa adayım" dedi.

Akşener’in açıklamalarından satır başları şu şekilde:

Son gittiğim 5 il bir arada Artvin, Ardahan, Iğdır, Kars, Ağrı ilçeleri de dahil. Ben sayısını hatırlamıyorum. Arkadaşlar çetelesini tutuyor. 20 ay oldu başlayalı. İlk başladığım yer Antalya’ydı. Bir gün gruptan çıktım. Güzel konuşmuştu. Basın mensubu sordu; Erdoğan, Kılıçdaroğlu’na şöyle dedi, siz ne diyorsunuz. Dedim bana ne cevap vermedim yürüdüm gittim. Arkadaşlarla bir araya geldik sonra ülkenin gündemi bu olmamalı.

Antalya’ya gittik. AKP’lisi de esnafı gezdik. Oy derdimiz yok dedik. Allah razı olsun diyen Reis’ten diyenle karşılaşmadım. Yaklaşık bir yıldır.

VATANDAŞ PARTİLİ CUMHURBAŞKANLIĞI SİSTEMİNDEN ŞİKAYETÇİ

20 aydır gezdiğim için korku duvarının nasıl yıkıldığını gördüm. Ben bizzat genel başkan olarak gidiyorum. Eskiden kulak verilmiyorsa da şimdi kulan veriliyor. Bir ayrıştırmaya yönelik… Bu sistemden çok şikayetçi vatandaş. Dün AKP’ye oy verenler dahi partili Cumhurbaşkanlığı sisteminden şikayetçi. Her şehirde kayırılan ve zenginleşen insanlar olmuş. Anadolu’nun her yerinde gördüm, belediyeler eliyle zenginleşenler var. Müthiş bir kayırma var, bir de fakirler var. Zenginleşmiş bu gruplar AKP’li aşağıdakiler, garipler her partili.

Çaldıran’da boyacı bir çocuk… Adın ne olum Orhan dedi. Eğildim sordum “Tabletin var mı?” dedim. “Belediye dağıttı tableti olan arkadaşıma verdiler bana vermediler” dedi. Çaldıran AKP’de…

Bir çöplüğün önünden geçtim. Böyle bir şey görmedim. Merkeze döndük genç bir arkadaş geldi. Elinden kağıt çıkardı. Ben ekonomik durumu iyi bir ailenin oğluyum. “Babamın 300 hayvanı vardı 11’e düştü” dedi. “300 milyar da borcumuz var” dedi. Şimdi çocuğu varmış süt alamıyormuş… Fakirleşmenin durumunu anlatıyorum.

CUMHURBAŞKANI ADAYI DEĞİLİM

İvedilikle parlamenter sisteme geçişin yolunu döşeyecek ve Cumhurbaşkanı olarak kalacak. Seçimi kazandık, parlamenter sisteme geçtik… O Cumhurbaşkanı herkesin cumhurbaşkanı olacak. Yanlış anlaşılan şey şu biz ikinci bir Erdoğan seçmeyeceğiz.

İş birliği içinde rekabet diye bir kavram tanımlarım. Ondan sonra rakip olacağız biz. Bana çeşitli sorular soruyorlar. Sayın Kılıçdaroğlu’nun aday profili anlatımına katılıyorum. Ben Cumhurbaşkanı adayı değilim. Başbakanlığa adayım.

Cumhurbaşkanlığı makamını o seçimi almak zorundayız. Önemli olan bu. Ben kendi adıma kararımı söyledim. Bu seçimin alınması konusunda inanılmaz kararlıyım.

Editör: TE Bilişim