Avrupa Birliği yolunda sandığı işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yanıt veren İYİ Parti Lideri Meral Akşener, "Gel sana teklif Suriyeliler vatandaş yapılsın mı yapılmasın mı? Al sana hodri meydan" ifadesini kullandı.

Parti grubunda konuşan İYİ Parti Lideri Meral Akşener, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a referandumçağrısında bulundu. Avrupa Birliği yolunda sandığı işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yanıt veren Akşener, "Erdoğan Avrupa Birliği referandumundan dem vuruyor. Gel sana teklif Suriyeliler vatandaş yapılsın mı yapılmasın mı? Al sana hodri meydan" şeklinde konuştu.

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullanmıştı: "Sayın Merkel'e de onu söyledim, 'Ya almayacaksanız bize söyleyin, biz kendi siz de kendi yolunuza aynı devam edelim. Yani almayacağız da demiyorlar. Bu mantıkla giderse bize düşen de yarın gazetelere iyi bir başlık olur.... Bize düşen de herhalde 81 milyona gitmek 81 milyon ne karar veriyor ona bakmak."

"Doğu Türkistan meselesi kanayan yaramızdır. Erdoğan, CHP, borazan medya Doğu Türkistan konusunda sus pus, Sayın Erdoğan neden sessiz kalıyorsun zulme, Doğu Türkistan kadim Türk yurdudur.

Doğu Türkistan tarihimizdir şerefimizdir. İYİ Parti Doğu Türkistan'ın unutulmasına mani olacaktır. Erdoğan Avrupa Birliği referandumundan dem vuruyor. Gel sana teklif Suriyeliler vatandaş yapılsın mı yapılmasın mı? Al sana hodri meydan.

"MESELE EGEMENLİKTİR"

Güvenlik nedeni ile Güneydoğu'da 90 bin sayacın okunamadığını söylüyor. Mesele para değil mese egemenliktir. Devletin ayak basmadığı yer olmaz. Bu saçmalığa son verin nerede hain varsa üzerine gidilmelidir.

Haksızlığa metiyeler düzen borazan medya dilli şeytandır. Yalanlarınız bir tweetlik işi var. Bazıları bazı şeylerin yayınlanmasını istemez demek ki İYİ Parti haberdir. Türkiye'deki en iyi haberdir. Borazanlar haber yapmasın millet bizden haberdar.

"ERDOĞAN'IN 3 C'Sİ VAR"

Erdoğan artık bir ekran yüzünden ibarettir. Yıllardır kibirli bir yalanı söyleyip devam ediyor. Fırınınız yoktu diyor. bu işgalci beyaz adamın dilidir. Sayın Erdoğan etrafındakilere dikkat et helvadan put yapıp yiyenleri hafife alma.

Erdoğan'ın derdi İş Bankası değil ona ekonomik krizi gölgeleyecek bir oyun lazım. Bu işlerden sadece AK Parti ve CHP ekmek yiyor. Erdoğan'ın 3 c'si var CHP, CHP, CHP! Ya milletin sorunları ile ilgilenecekler ya da bırakıp gidecekler.

"HER İKİ TARAFI SON VERMEYE ÇAĞIRIYORUM"

Sayın Erdoğan Cumhuriyet'in kurucu iradesine saldırıyor. Cumhuriyet kurucuları saygıyı hak ediyor. İsmet İnönü'nün elinde bayrak olduğu günlerde Erdoğan'ın arkadaşları ABD'nin 6. filosunu karşılıyordu. Erdoğan bu işlerden önce abisi İsmail Kahraman'a bir danışsın. Tuttuğu bayrak İsmet İnönü'yü bir Amerikancı yapıyorsa Erdoğan'ın ABD'den aldğı hizmet madalyası Erdoğan'ı ne yapar. Her iki tarafı bu boş yarışa son vermeye çağırıyorum.

Dış güç deyip geçiyor. Söyle Allah aşkına dış güç kim? Rusya ile kankasın ABD'ye papaz verdin kim bu dış güç. Papua Yeni Gine mi?"

Akşener'in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"3600 ek göstergenin takipçisi oldunuz, şarbonlu et ithaline karşı durdunuz. Vatandaşın her sorunun takip etmeye devam edeceğiz. Geçen hafta ziyaretimize gelen meslek öğreticilerinin sorunlarını dinledik, çözüm için çalışmalar yapıyoruz. Bizim kapımız sesini duyuramayan tüm vatandaşlara, odalara, derneklere, vakıflara sonuna kadar açıktır."

"TÜRKİYE'NİN ALTINA DÖŞENEN DİNAMİTLER..."

"Ekonomik krizin öncü sarsıntıları bile vatandaşı buhranın içine itti. Herkesin izlediği bir TV programında Türkiye ile alay edilen programlar yayınlanıyor. Erdoğan’ın dolara endekslediği köprülere otoyollara zabıta mı gönderelim? Daha önce de ifade ettim, doğru teşhis tedavinin ilk adımıdır. 16 yıldır süren borçlanma ekonomisinin sonuna geldik. Türkiye’nin altına döşedikleri dinamitleri borç parayla örtmüşlerdi. Şimdi o perdenin açıldığı zamana geldik."

"Milletin yaşadığı sıkıntıya ancak damat kadar ciddiyetle yaklaşabilen bir iktidar var. Elektrik faturasından TRT payını kaldırın diyoruz ses yok. Adaleti tesis edin vatandaş adalete güvensin diyoruz ses yok. Bizi dinlemiyor ama ABD’nin her sözünü dinliyor yerine getiriyor."

"Geçen hafta açıklanan cari açık rakamlarını yandaş medya yorumlamaktan aciz. Türkiye uzun bir aradan sonra cari açık vermedi. Borazanlar yeni ekonomik programın zaferi diye verdi. Şimdi sorarım size Eylül ayında açıklanan program nasıl oluyor da Ağustos rakamlarına etki ediyor? Bir çuval un kaça para olmuş, Bir koli yumurta kaça? Onun umurunda değil. Gübreden mazottan, sütten, mamadan haberi yok."

“KITLIKLA BAŞ BAŞA KALACAĞIZ”

“Her türlü felaketi seninle yaşadık. Daha kötüsü ne olabilir. Aklını başına devşir rızkı veren Allah’tır Allah. Damat ekonomik programdan sonra bir de enflasyonla mücadele planı açıkladı. Yeni bir internet sitemiz de oldu. Enflasyonu kimin hortlattığını öğrendik. Meğerse bunu yapan bakkalmış, marketmiş, esnafmış. Orada yazan bu. Bu Açıklanan enflasyonla değil, esnafla mücadele planı."

"Seçimlere yatırım yapmayı bırak memleketin geleceğine yatırım yap. Gittiğiniz yol yol değil. İndirimde baskı için valilere genelge yolluyorsun. Esnaf yeni ürün alamaz hale gelecek. Raflar boşalacak ve 40 yıl aradan sonra kıtlıkla baş başa kalacağız."

"İn demekle iniyorsa hadi bakalım işsizliği indirin, faizleri indirin. Bir de o uçaklardan, arabalardan inin."

"AKP ne oldum delisi olmuş. Kendisini iktidara taşıyanlara savaş açmıştır. Kameralar karşısında pazarcının başına çökenler bunu gösteriyor. Bir kez daha söylüyorum hırsızın, fırsatçının, dolandırıcının cezasını kes ama esnaftan uzak dur. Asıl fırsatçı sensin Sayın Erdoğan."

"Saray’da yeni kurul oluşturuyor. Kim bunlar biri literatürde olmayan tanımlar üreten biri. Biri de jöleli bir arkadaş. Daha önce Telekom’un yönetimindeydi durum ortada. Orkestra şefi de damat, bakın bakalım buradan ne hayır çıkacak. Esnafları, odaları, vakıfları topla onlarla konuş onlara danış. Bu ülkeyi ancak bu ülkenin insanlarıyla çözebilirsin.”

“BİZDEN KURTULAMAYACAKSIN”

“Kusursuz zannettikleri planlarına milletin verdiği cevap bu salonda. ‘Size boyun eğmeyiz’ diyenlerin cevabı burada. Hizaya çekemeyeceksiniz, boykotlar bizi durduramayacak. Artık İYİ Parti var."

"Sarayın istediklerini değil 81 milyonun dertlerini konuşacağız. AKP ile CHP’nin halat çekme yarışına dönen seçim geleneğini boşuna çıkaracağız. Daha yeni başlıyoruz derken şak yapmıyorduk. Araştırmalar gösteriyor ki McKinsey, Doğu Türkistan gibi konularda İYİ Parti ne diyorsa milletimiz de onu diyor. Siz üst aklın tuzağını bozdunuz. Korktuğu başına gelecek ne yapsan boş Sayın Erdoğan bizden kurtulamayacaksın."

"Bu ucube sistemi tanıtırken ne diyorlardı ekonomi şahlanacak. Peki sonuç ne oldu dolar uçtu, enflasyon uçtu, domates, yumurta, tuz uçtu, damat uçtu. Pişkinlikte sınırları yok. ‘Ajan demedim ajans dedim’ diyecek. Ne diyordu? “Bu fakir burada oldukça o teröristi alamazsın” biz ne dedik o zaman “Atma Recep”"

"TARİH SENİ AFFETMEYECEK"

"500 milyon dolarlık o fakire sesleniyorum. Türk devletinin itibarını papazın kaderine bağlamıştın. Papaz uçtu elbisesi kaldı. Bir zamanlar diyordun ya “papaz elbisesi bile giyerim” diye buyur giy artık."

"12 Eylül’de duruşma başlamadan onu karşılayacak komite hazırdı zaten. Tanıklar nasıl olduysa bir anda fikir değiştirdi. Trump sana cevap veriyor “Yardımları için Erdoğan’a teşekkür ederim” diye. Kimi kandırıyorsunuz? Kimi aldın. Oradaki papazı alabildin mi? YPG’nin elindeki 2 istihbaratçımızı alabildin mi? Semi elin Amerika’sına dövdürmeyiz dik dur dedik. Sen ney yaptın yine boyun büktün. Türk milleti seni affetmeyecek. Bir kerecik sözünün arkasında dur da nazarlığın olsun."

Editör: TE Bilişim