İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Emine Bulut’un 10 yaşındaki kızının gözü önünde eski eşi tarafından öldürülmesi sonrası yeniden alevlenen kadına şiddet ile ilgili dikkat çeken bir açıklama yaptı. Akşener, iktidara yaptığı çağrıda, kadına şiddetin önlenmesi ve şiddet uygulayanların cezalandırılması için İstanbul Sözleşmesi’nin hükümlerinin uygulanması gerektiğini söyledi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:
“İstanbul Sözleşmesi kadınlarımıza yönelik şiddetin önlenmesini ve faillerin cezalandırılmasını güvence altına almıştır. İktidar, bizzat imzaladığı bu sözleşmenin hükümlerini derhal uygulamaya geçirmeli, kadınlarımızın mağduriyetine son verecek adımları oyalanmadan atmalıdır.”

İYİ PARTİ' DEKİ KADINA ŞİDDETE ÜÇ MAYMUN OYNAYAN AKŞENER

İYİ Parti'de çalışan N.A. kendisine duygusal ilişki teklif eden ve evlenmek istediğini söyleyen İYİ Parti Merkez Disiplin Kurulu üyesi Ali Işıner Hamşioğlu'nun teklifini reddedince tehdit edilmesine ses çıkarmayan Akşener komik duruma düştü.

Bilindiği gibi İYİ Parti Merkez Disiplin Kurulu üyesi Ali Işıner Hamşioğlu'nun teklifini reddedince tehdit edildi. 

'Benim hakkımda konuşan bir köşede ölü bulunur' diye kendisini tehdit eden ve kapısına kadar silahla gelen Hamşioğlu'ndan korunmak için mahkemeye başvurdu. 

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'na verilen şikayet ve korunma talepli dava dilekçesine göre N.A.(27) geçen yıl partinin çeşitli kademelerinde görev aldı. N.A. daha sonra partiden ayrıldı. N.A. partide çalıştığı dönemde İYİ Parti Merkez Disiplin Kurulu üyesi Ali Işıner Hamşioğlu ile tanıştı.

Hamşioğlu bir süre sonra iş bahanesiyle sık sık N.A.'yı aramaya başladı. Hamşioğlu ile N.A. arasında çok geçmeden duygusal bir ilişki başladı. N.A. bu duygusal ilişkinin çevresini, kendisini ve işini tehlikeye soktuğunu fark edince ilişkiyi sonlandırmak istedi. Ancak Hamşioğlu tarafından ağır bir baskıya uğradı. Evine giderek tabancasını masaya koydu ve gerektiğinde bu silahı kullanabileceğine ilişkin cümleler sarf etti.

DİĞER KONULARDA DA SESSİZ!

Akşener ve ekibini Hasan Seymen ve Salim Ensarioğlu olaylarında da sessiz kalmaları sabır sınırlarını zorlarken, "tabanı salak yerine koyuyorlar" eleştirisini gündeme taşıdı.

Bu konuların konuşulduğunu bile bile neden sessiz  kaldıkları ise merak konusu. 

Ama biz şunu biliyoruz ki; sizin gibileri çok gördük.

Hatta Akşener ve ekibi böyle sessiz kalan, "ben yaptım oldu" diyen bir zihniyetin türetmesidir.
 

Editör: TE Bilişim