Kavuncu sosyal medya hesabında yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı “2. Olağan İl Kongremizi 26 Temmuz 2020 tarihinde gerçekleştireceğiz. Hayırlı uğurlu olsun. Bugün dava arkadaşlarımla bir araya gelerek, İl Başkanlığı için yeniden aday olduğumu açıkladım. Hep birlikte, el ele yürüyeceğiz. Kazanan, İYİ Partimiz olacak.”

TARTIŞMALAR

İYİ Parti İstanbul İl kongresinde Kurucu İl başkanı Ersin Beyaz’da adaylığını açıklamıştı.

Ersin Beyaz adaylığını açıkladığı gün, mevcut İl Başkanı Buğra Kavuncu, İYİ Parti Genel başkanı Meral Akşener’le birlikte çekilmiş fotoğraflar paylaşması tartışmanın da fitilini ateşlemiş oldu.

“Akşener ve Genel Merkez Buğra Kavuncu’yı destekliyor” söylentilerine en net cevabı İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Çelik yaptığı paylaşımla net bir cevap vererek “Bu demokrasi yarışında Liderimiz Sayın Meral Akşener'in taraf olacağını iddia etmek ona en büyük saygısızlıktır. Liderimize, Sayın Genel Başkanımıza saygısızlık yapılmasına izin vermemiz asla düşünülemez.” demişti.

İYİ Parti Genel başkanı Meral Akşener ise bir TV programında “Buğra Kavuncu’nun seçilmesini istemek gibi bir niyetim yok. Buraya da beni Buğra Bey getirdi. Ben Meral Akşener olarak bu partinin genel başkanlığına seçilmiş bir insanım. İstanbul’da ikamet ediyorum. Diğer adayımız bana geldi 'Aday olmak istiyorum' dedi. Ben 'Tamam' dedim. Ersin Bey de benim atamamla gelmiş bir arkadaşımız. Buğra Bey’in atanmasında da benim imzam var. Benim istediğim belden aşağı propaganda yapan babamın oğlu olsa izin vermem. Anlayan anladı onu" demişti.

BUĞRA KAVUNCU’YA GENEL MERKEZ DESTEK VERDİ Mİ?

Tartışmalar tüm hızıyla devam ederken İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu adaylığını açıkladı. Açıklama sonrası sosyal medya hesabından yayınladığı fotoğraflarda İYİ Parti Milletvekillerinin olmadığı gözlendi.

Yine fotoğraflarda bir ayrıntı dikkatlerden kaçmadı.

Kavuncu özellikle İYİ Parti Genel Merkezde görevli üç isimin olduğu görselleri paylaşması, daha önce de yaptığı gibi bir algı operasyonu olarak düşünüldü.

GENEL MERKEZ DESTEĞİ ZAYIF HATTA YOK GİBİ

Buğra Kavuncu’nun adaylık açıklamasına çağrılan ilçe başkanlarının yanı sıra Kadın Politikaları Başkanı Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu ve Berna Sukas’ın yardımcısı Emir Sami İşmen’den başka katılan olmadı.

Buğra Kavuncu ne milletvekillerinden ne de Genel Merkezden gerekli desteği alamadığı ve kongrenin bir hayli zor geçeceği ve büyük bir ihtimalle kazanamayacağı kulislerde en çok konuşulanlardan biri olarak, sürekli gündemimize geliyor.

Editör: TE Bilişim