Kavuncu'nun başlattığı İstanbul’da 100 bin üye kampanyası fiyasko ile sonuçlandı.

HEDEF 100 BİN, GERÇEKLEŞEN 2644

Akşener, partisinin İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu'nun başlattığı kampanyaya destek vermek için ziyaretleri gerçekleştirmişti.

Kavuncu'nun İstanbul'da adayların ön seçimle belirlenmesini istediğini ve bunun için 100 bin yeni üye hedefi koyduğunu dile getiren Akşener, "Öyle talebi var. Bu bir iddia. O yüzden sizinle paylaştım ki kayda geçsin diye. 100 bin imzayı o tamamlayacak arkadaşlarıyla birlikte." diye açıklamada bulunmuştu.

İYİ Parti stanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu'nun İstanbul’da hedefi 100 bin yeni üye idi.  Sonuç 2644 oldu.

Diğer illerde üye sayısında büyük artış yaşanıp hedeflenen rakamlara ulaşıldığı halde, İstanbul’daki başarısızlık Genel Başkan Meral Akşener’in gündeminde.

Buğra Kavuncu, İstanbul’a atandıktan sonra kongre talebi de yargıya gidince, Meral Akşener, Genel Merkez, Milletvekilleri, GİK üyeleri ve kurucuların büyük bir kısmı tarafından tepki olarak desteklenmişti.

2020 yılında yapılacak İstanbul il kongresinde, başarısızlık nedeniyle Buğra Kavuncu’nun Genel Başkanlık katında olumlu değerlendirilmediği ve Milletvekilleri, GİK üyeleri ve kurucuların, bu sefer il başkanına destek olmayacakları ifade ediliyor.

İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu'nun İstanbul hakkında en ufak bir fikrinin olmaması, yapıyı ve ilçeleri tanımamasının yanı sıra hiçbir siyasi faaliyette bulunmaması, sadece İBB ile ilgili konularda ve İmamoğlu’nun yanında görünmesi akıllara çok çeşitli sorular getirdi.

Kavuncu’nun görevden alınmasa bile bu başarısızlığı kabul edemeyip istifa edeceği, gelen bilgiler arasında.

Buğra Kavuncu’nun 2020’de yapılacak olan İstanbul İl kongresini girmesi halinde ise kazanmasının mümkün olmadığının altı çiziliyor.
 

Editör: TE Bilişim